Amenajarea casei

# amenajare camera de oaspeti #camera de oaspeti #camera

Cum sa amenajezi camera de oaspeti?

Pregatitul camerei de oaspeti poate fi o activitate foarte placuta, deoarece iti poate aduce o satisfactie suplimentara pentru ca iti ajuti invitatii sa se simta ca la ei acasa.

 

Inainte de a incepe amenajarea, ar fi ideal sa te intrebi care ar fi detaliile pe care ti-ar placea sa le intalnesti in acest tip de incapere. Este foarte probabil ca bugetul de care dispui sa nu se ridice la exigentele unei camere de 5 stele, insa poti apela la cateva trucuri stilistice care te vor ajuta sa creezi o camera cu atmosfera placuta.

Mai mult decat atat, aceasta camera poate fi o alternativa pentru un venit suplimentar daca te inregistrezi pe AirBnB sau alte site-uri de profil, care pot aduce turisti interesati sa viziteze zona in care locuiesti.

Mobilier pentru camera de oaspeti

Principalul obiectiv al acestei camere va fi o chemare irezistibila la relaxare, deci intregul ansamblu trebuie sa fie definitia confortului la superlativ.

Poti alege sa folosesti culori neutre pentru mobila - precum bej, gri, ivoire, iar pentru pereti, covoare si perdele - tonuri delicate pastelate ca verde, albastru, roz. Toate aceste culori pudrate vor crea o atmosfera imbietoare, alaturi de niste sisteme de lumina alese cu grija.

Punctul central al incaperii va fi, fara indoiala, patul. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, ideal ar fi sa folosesti canapele extensibile de cea mai buna calitate, deoarece acestea pot acoperi atat nevoile unei familii, cat si ale unor tineri. Detaliile precum pernele decorative, asternuturile si noptierele vor indepli atat functia decorativa, cat si pe cea functionala a camerei.

Pentru a personaliza si mai mult incaperea, poti plasa cateva carti si reviste, iar daca oaspetii tai vor dori sa exploreze zona fara tine (cei care au inchiriat camera prin AirBnB, de exemplu), ar aprecia daca ar gasi cateva informatii care sa le faca vizita mai placuta. Le poti pune la dispozitie harti locale, care sa ii ajute sa se orienteze si sa gaseasca usor drumul inapoi catre casa. Poti face o lista cu cele mai potrivite locuri pentru shopping, muzee, parcuri, restaurante, pe care sa le evidentiezi printr-o culoare pe hartile pe care le pui la dispozitie.

Spatiile de depozitare pentru oaspeti

Cel mai probabil, oaspetii tai vor avea bagaje pe care vor dori sa le plaseze in camera, pentru a avea acces usor la ele, de aceea nu uita de spatiile de depozitare. Trebuie sa amplasezi si un dulap in camera, prevazut cu rafturi si umerase. Poti adauga paturi, perne si asternuturi suplimentare sau chiar prosoape, in cazul in care oaspetii tai vor avea nevoie.

Grija pentru curatenie in camera de oaspeti

Camera de oaspeti nu este foarte populara in casele romanilor, motiv pentru care nu ar trebui sa reprezinte un spatiu de depozitare ale lucrurilor pe care le folosesti foarte rar. Pentru a fi o incapere aerisita, elimina din aceasta obiectele care ar incarca-o, deoarece vor da senzatia de dezordine.

In schimb, poti include produse de igiena intima, precum periuta si pasta de dinti, sampon, sapunuri, in cazul in care oaspetii tai uita sa aduca. Pentru a spori gradul de confort, poti include un parfum subtil pentru camera sau flori proaspete, cateva bomboane, apa imbuteliata si pahare, pentru ca musafirii sa nu fie nevoie sa traverseze toata casa pana la bucatarie, in mijlocul noptii, in cazul in care le este sete.

Este foarte important ca aceasta incapere sa fie aerista inainte de venirea oaspetilor, pentru a avea un somn odihnitor. Curatata supraftele de praf si lustruieste podelele si ai grija sa nu uiti obiecte de ingrijire personala folosite de vizitatorii precedenti. Regleaza temperatura si lumina din camera si esti gata sa iti intampini oaspetii!

Nu subestima puterea detaliilor si a confortului atunci cand vine vorba de amenajarea unei incaperi, pentru ca aceste doua caracteristici sunt pledoaria inegalabila a celui mai sincer „Bun venit!”

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare