Amenajarea casei

#camara #bucatarie #dulap

Cum sa amenajezi camara

Camara este un spatiu de depozitare care trebuie sa joace rolul unui instrument eficient pentru bucataria ta. O camara functionala este una organizata bine, in care fiecare lucru este depozitat la locul lui.

Iata cum poti amenaja camara pentru a valorifica un spatiu in plus pe care il ai la dispozitie:
 

1 Pregateste spatiul pentru camara
 

Camara nu este neaparat o anexa la moda, in locuinta moderna, insa daca exista un spatiu in plus, care poate fi folosit pe post de camara, atunci el si-a gasit rolul cel mai bun, deoarece intotdeauna este nevoie de un loc in plus pentru depozitare.

Alege un spatiu din apropierea bucatariei, zugraveste si curata-l bine. Camara trebuie sa fie un spatiu curat, ferit de insecte si daunatori.
 

2 Instaleaza un bec
 

Camara trebuie intodeauna sa fie bine luminata. Asigura-te ca ai un bec pentru a putea gasi rapid lucrurile de care ai nevoie. Un motiv pentru care se produce dezordine si haos in camari il reprezinta tocmai faptul ca pe semiintuneric ai mai multe sanse de accidentari. Avand in vedere ca aici depozitezi o parte din hrana, este recomandat sa ai luminat bine intregul spatiu.
 

3 Alege tipurile de rafturi
 

Cel mai adesea, mobila pentru camara trebuie facuta pe comanda, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie. Masoara acest spatiu si alege o varianta de rafturi, dulapuri, cuiere etc. Nu este recomandat sa faci rafturi prea adanci, deoarece nu vei mai ajunge usor la produsele din spate. Accesul la orice produs depozitat in camara trebuie sa se faca usor, fara efort. Fa rafturi mai putin adanci, de jur imprejurul peretelui, lasand un spatiu in care sa poti intra.

Foloseste rafturi de tip coltar , care eficientizeaza spatiul din colturi, spatiu care in mod normal se pierde, neputand fi utilizat.
Ia in consideratie varianta unor sertare, pe langa rafturile obisnuite. Acestea nu trebuie sa fie neaprat inchise in partea din fata, pentru a nu mai vedea ce se afla in ele. Dar este o modalitate de a ajunge usor la lucrurile din spate, in cazul in care sertarul este unul adanc.
 

4 Cumpara accesorii de depozitare
 

Nu este suficient sa ai rafturi in camara. Trebuie sa dispui de accesoriile cele mai potrivite pentr a depozita mancarea. De exemplu, pentru lucrurile marunte, precum conservele si pliculetele de mirodenii, ar fi bine sa ai un cos, in care sa le tii pe toate. Astfel, acestea vor fi usor de gasit si nu le vei avea imprastiate peste tot, fara sa-ti mai aduci aminte cate au ramas.
 

5 Alege o alta modalitate de separare a spatiului
 

In loc de usa, poti da camarii un aer modern optand pentru jaluzele verticale sau pentru o usa glisanta. Unele dintre cele mai stilate si mai contemporane lookuri pot fi obtinute prin draperiile-panou.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea