Amenajarea casei

#amenajare casa #inchiriere imobil #chirie #apartament de inchiriat #apartament mobilat

Cum sa amenajezi apartamentul de inchiriat

In momentul in care ai decis sa inchiriezi apartamentul sau garsoniera aflata in proprietatea ta, trebuie sa asiguri viitorului locatar cateva conditii esentiale de locuit, care depind atat de existenta unor anumite obiecte de uz casnic, cat si de anumite scheme de amenajare. Te vei asigura astfel ca viitorul chirias nu va avea nimic de obiectat referitor la locuinta in care se va muta.

 

apartament mobilat sau nemobilat?


Strictul necesar inseamna ca trebuie sa existe o canapea sau un pat, un haine , masa cu scaune, frigider si aragaz. Poate chiar si un birou. Oricum, nimic nu este batut in cuie, insa cand anunti ca ai o locuinta mobilata, in aceasta ar trebui sa se gaseasca toate cele necesare locuitului.

Aranjeaza mobilierul astfel incat camera sa para aerisita si usor de parcurs, nu inghesuita. Ai in vedere faptul ca chiriasul isi va aduce hainele si obiectele personal, deci va avea nevoie de loc de depozitare.
 

Curata cu atentie baia si bucataria


Baia si bucataria sunt locurile in care igiena si curatenia trebuie sa fie prezente, fara exceptie, asa ca trebuie sa te ocupi in amanunt de acest lucru.

Asigura-te ca functioneaza chiuvetele, aragagazul, wc-ul si cada. Inlocuieste accesoriile vechi, rupte, sparte sau ponosite pentru ca nu sunt un tablou prea placut. Toata lumea este constienta ca sa muta intr-o casa care a mai fost locuita, insa nimeni nu vrea sa aiba zilnic in fata semnele degradarii locuintei.
 

Elimina covorul sau mocheta murdara


Petele de pe covor sau mocheta pot dezamagi teribil la prima vedere. Este ca si cum ai gasi un asternut murdar in camera de hotel. Schimba-le cu variante mai ieftine, dar curate sau du-le la curatat profesionist.
Nu este neaparat necesar sa ai computer sau cuptor cu microunde , insa unii chiriasi cer televizor.
 

Zugraveste peretii


Zugravitul peretilor nu este de datoria chiriasilor, ci a proprietarilor. Exista si cazuri in care un chirias a cauzat daune casei ( a stropit, zgariat sau patat peretii, a stricat parchetul etc) si atunci, trebuie sa participe la lucrarile de renovare.

In general, evita sa primesti un chirias nou cu peretii murdari pentru ca nici tu nu ai dori sa ai parte de aceasta priveliste dupa plecarea sa.

Un buchet de flori sau un cos cu fructe ar fi o surpriza deosebita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului