Amenajarea casei

#frigider #alegere frigider #criterii de alegere frigider #capacitate de stocaare #spatiu disponibil

Cum sa alegi un frigider bun

Frigiderul este un aparat electrocasnic esential pentru orice locuinta, insa sarcina de a-l alege pe cel mai bun si potrivit poate fi o adevarata provocare. In acest sens trebuie sa tii cont de o serie de factori, printre care, cel mai important: bugetul.

Iata cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui frigider :


Capacitatea de stocare


Daca faci parte dintr-o familie numeroasa, cu siguranta ai nevoie de un frigider mare care sa poate stoca, lejer, cel putin o oala cu ciorba si multe alte casolete si recipiente cu mancare. Opteaza pentru un frigider inalt, care sa aiba multe rafturi si compartimente bine organizate.


Spatiul alocat


Gandeste-te unde vrei sa asezi frigiderul si masoara locul respectiv inainte de a pleca in cautarea aparaturlui frigorific. Altfel, risti sa ajungi acasa si sa iti dai seama ca trebuie sa regandesti toata organizarea din bucatarie, astfel incat sa faci loc pentru noul frigider.


Clasa de energie


Fara nicio indoiala est recomandat sa optezi pentru un frigider care face parte din clasa de consum energetic A +. In acest fel produsul electrocasnic va consuma cat mai putin, iar factura la energie electrica va fi cat se poate de mica. Nu uita ca frigiderul este un aparat care functioneaza tot timpul, iar acest lucru poate fi periculos pentru bugetul tau daca frigierul nu face parte dintr-o clasa energetica optima.


Optiuni


Vrei un frigider care sa aiba alarma, remindere sau care sa te anunte in momentul care necesita o dezghetare ? De asemenea, unele frigidere vin pregatite cu rezervor pentru apa si bcuburi de gheata (cu dozator), asa ca daca iti place sa ai intotdeauna la indemana aceste lucruri fara prea mult deranj, cauta un astfel de frigider.


Culori


Majoritatea frigiderelor sunt albe, insa designerii de interior recomanda frigiderele gri sau chiar negru lucios. Cele albe nu sunt doar demodate, dar se si intretin mult mai greu spre deosebire de cele in culori mai inchise.


Bugetul


Daca ai vazut deja un frigider care ti-a placut, noteaza numele si modelul si cauta produsul in mai multe locuri, chiar si pe internet. In acest fel vei putea gasi acelasi frigider la oferte mult mai bune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului