Amenajarea casei

#tablou #living #tablou ideal # accesorii living

Cum sa alegi tabloul ideal pentru living

Te-ai hotarat sa-ti decorezi livingul cu un tablou si deja ai vizionat zeci de modele si nu te poti hotari deloc. Daca vrei sa avansezi, trebuie sa iei in considerare cativa factori cum ar fi luminozitatea camerei, dimensiunile peretelui pe care vrei sa amplasezi tabloul, stilul de decorare al livingului, precum si culorile prezente in camera. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a alege tabloul ideal pentru living.

1 Defineste spatiul

Incepe prin a defini stilul camerei si a stabili locul in care vrei sa plasezi tabloul. Desi multe stiluri si culori de picturi pot fi plasate in mai multe locuri, altele ar trebui excluse din start.

Retine ca alegerea unei picturi este un proces subiectiv, care incepe cu o analiza scurta a spatiului si a activitatilor care se desfasoara zilnic in aceasta camera. De exemplu, daca livingul este pentru socializare, dormitorul este pentru relaxare, iar tablourile din camerele respective ar trebui sa respecte aceste cerinte.

Aminteste-ti ca cel mai important scop al tabloului este sa intareasca legatura dintre tine si spatiul in care traiesti.

2 Alege culoarea potrivita

Ideeea de baza este sa creezi un contrast intre culorile dominante ale peretilor tai si cele ale tabloului. In timp ce un perete alb se va potrivi perfect aproape cu orice culoare, tapetul sau culorile mai puternice trebuie asortate cu grija.
 

Cea mai importanta regula in alegerea unui tablou este sa eviti nuante diferite ale aceleiasi culori. Aceasta reprezinta o greseala frecventa pe care oamenii o fac, adica au impresia ca verde se potriveste cu alte nuante de verde si asa mai departe. Rezultatul este un efect obositor, care duce la pierderea din vedere a detaliilor picturii.

Exerseaza inainte cu doua bucati de hartie sau de material textil si vezi cum se potrivesc una cu cealalta. Abia cand decizi ce nuante vrei sa alaturezi, stii ce culori trebuie sa aiba tabloul pe care il vei achizitiona.

3 Tabloul potrivit pentru stilul interior

Nu uita ca noul tablou trebuie sa se potriveasca perfect cu stilul de amenajare al livingului. Un portret clasic in ulei va fi total nepotrivit in cadrul unui living deocrat in stil minimalist japonez.

Retine ca mobila ta creeaza deja o declaratie decorativa , iar tabloul trebuie sa vina in completarea ei. Astfel, tot ce ai de facut este sa selectezi stilul artistic care defineste cel mai bine spatiul si ai rezolvat o mare parte din problema alegerii tabloului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului