Amenajarea casei

#prosoape #baie #prosoape baie #prosoape de baie #prosoape bumbac

Cum sa alegi prosoapele de baie

Prosoapele de baie constituie elemente absolut necesare pentru igiena personala. Exista numeroase sortimente de prosoape de piata, insa nu toate isi merita banii. Pentru a cumpara un prosop de calitate trebuie sa stii sa diferentezi tipurile de materialele, texturile si capacitatea de absorbtie.

 

Eticheta prosoapelor de baie


Eticheta unui prosop de baie ar trebui sa contina informatii despre dimensiunile produsului, densitatea materialului si modalitatea de spalare si calcare. De exemplu, un prosop clasic din bumbac , de dimensiuni 45X75 cm poate avea un gramaj de 320g/mp.

Un prosop 100% bumbac, cu o greutate de 450g/mp, se spala la masina de spalat automata la 40 grade Celsius si se poate calca la o temperatura maxima de 120 grade Celsius.

Alege prosoape mici si medii pentru fata, prosoape medii pentru maini si prosoape de mari dimensiuni pentru corp. Alege modele si culori astfel incat sa le poti diferentia, pentru ca fiecare beneficiar sa aiba propriul lui prosop. In comert exista numeroase modele si o paleta de culori foarte diversificata, care iti permite inclusiv sa asortezi prosoapele cu baia.
 

Materiale pentru prosoapele de baie


Spre deosebire de prosoapele pentru plaja si piscina, care pot fi mai subtiri, prosoapele de baie trebuie sa fie in general mai groase si mai absorbante.

Unul dintre cele mai bune tipuri de prosoape il reprezinta cel din bumbac egiptean. Acesta are un aspect special si un grad mare de absorbtie, ceea ce-l face ideal pentru hotelurile de lux. Firul de bumbac egiptean este subtire, usor si rezistent, pastrand grosimea in loc sa se subtieze. O alta calitate deosebit de importanta este faptul ca in timp, firele de bumbac egiptean devin mai moi si mai fine.

Alte prosoape sunt fabricate din bumbac organic. Bumbacul este produs in ferme organice, fara pesticide sau alte substante chimice. Astfel, prosoapele sunt hipoalergice, moi, curate si absorbante.

O alta textura este realizata dintr-o combinatie de fibre de Modal (fibre textile pe baza de celuloza regenerata) si bumbac. O astfel de compozitie poate sa confere prosoapelor un aspect luxos si durabil.

Prosoapele din bambus absorb rapid umezeala si sunt considerate mai eficiente decat cele din bumbac. Textura din bambus absoarbe de trei ori greutatea prosoapelor in apa si cu 40%-60% mai mult decat produsele din bumbac. Alte avantaje sunt textura matasoasa si antialergica, precum si proprietatile antibacteriale naturale. De obicei, aceste produse sunt fabricate dintr-un amestec de bambus (in jur de 75%) si bumbac (25%).
 

Cum intretii prosoapele de baie


Dupa cumparare, prosoapele se pot spala rapid in masina automata, cu putin detergent si chiar cu un pic de otet, pentru dezinfectare si improspatare.

Dupa ce sunt folosite, daca nu ai timp sa le speli chiar atunci, intinde-le sa se usuce pentru a nu se imbacsi. Nu le arunca niciodata umede in cosul cu rufe. Cand se pun in masina de spalat, este recomandat sa fie lasate separat de restul lucrurilor si sa fie spalate la o temperatura inalta, in functie de datele mentionate pe eticheta. Intinde-le pe o sfoara si fereste-le de razele soarelui deoarece se pot decolora in timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului