Amenajarea casei

#electronice #electrocasnice #aparat #bucatarie #spatiu

Cum sa alegi prajitorul de paine

Poate ca nu te-au preocupat pana acum criteriile de alegere a unui prajitor de paine , insa te scutim de timpul pe care il vei petrece la raion intrebandu-te care este cel potrivit. Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand te hotarasti sa achizitionezi piesa decisiva a unui mic dejun copios.

 

1 Aloca-i spatiul potrivit

Locul in care instalezi prajitorul de paine este foarte important. Ideal ar fi ca acesta sa fie situat pe masa, pentru a fi usor de accesat. Pozitionat in alta zona a bucatariei va face dificila transportarea feliilor de paine fierbinti.
In functie de locul pe care il ai disponibil, este bine sa te orientezi catre un aparat care sa incapa cat mai bine pe suprafata stabilita, pastrand o portiune libera pentru a-l putea folosi cat mai lejer.

2 Calculeaza cantitatea de paine necesara

Diferenta intre prajitoarele de paine este data de numarul de felii ce pot fi prajite simultan. Toasterele clasice au spatiu doar pentru doua felii de paine, insa poti achizitiona modele cu 4 sau 6 orificii.

Este bine sa iei aceasta decizie in functie de numarul de membri din familie si de probabilitatea ca acestia sa serveasca masa simultan. Un toaster pentru 6 felii va ocupa foarte mult loc in bucatarie.

Totusi, daca adopti aceasta varianta, este bine sa alegi un model care iti ofera posibilitatea de a praji doar 2 sau doar 4 felii, astfel incat vei reduce gradul de uzura, dar si cantitatea de curent electric consumat.

3 Alege functiile suplimentare

Daca esti un gurmand sau ai o slabiciune pentru mancarea semipreparata, atunci poti alege un aparat cu mai multe functii. Astfel, pe langa prajire, vei avea posibilitatea sa dezgheti si sa reincalzesti produsele.

Un alt aspect foarte important este dimensiunea fantelor. Unele produse au fante special create pentru feliile de paine dedicate toasterului, insa altele sunt mai incapatoare, permitand prajirea de baghete , tarte sau felii de paine mai groase.

4 Opteaza pentru accesorii

In ceea ce priveste intretinerea prajitorului de paine, tavita pentru resturile de paine te va scuti de jumatate din munca. Aceasta poate fi extrasa doar cand aparatul nu este pus in functiune, poate fi curatata si spalata.

Potentiometrul de reglare a temperaturii poate prinde mai multe forme. Acest lucru te ajuta sa stabilesti cu exactitate aspectul feliilor. De asemenea, unele toastere au o putere mai mare in primele minute de utilizare, in vreme ce altele pot arde feliile de paine dupa 10 minute de functionare.
Alege un aparat cu „ceas” de temperatura, pentru a controla cat mai bine procesul de prajire.

5 Produse de firma sau produse no name?

De cele mai multe ori diferenta este data de pret. De foarte multe ori, insa, si calitatea are un cuvant de spus in aceasta polemica . Poti alege un toaster pentru buget de austeritate cu pretul cuprins intre 20 si 60 de lei sau poti alege un produs al unei firme recunoscute in domeniul electrocasnicelor la un pret ce se incadreaza intre 100 si 150 de lei.

Chiar daca perioada de garantie coincide ca si durata, scopul tau nu este de a te imprieteni cu personalul de la service, ci de a te bucura de un produs de calitate.

Fa un compromis si asteapta o promotie avantajoasa care sa iti ofere aparatul potrivit la pretul pe care ti-l permiti.

6 Nu neglija aspectul

Piata electrocasnicelor ne permite astazi sa alegem produse din ce in ce mai diferite ca design. Ai posibilitatea sa asortezi aspectul prajitorului de paine cu celelalte aparate din bucatarie sau cu accesoriile prezente aici. Un aparat din metal se va curata mult mai usor decat unul din plastic, va avea mai multa stabilitate si va aduce un plus de eleganta in bucatarie.

Un toaster retro, usor asimetric cu ceas supradimensionat si butoanele colorate va inveseli spatiul si iti va face cu ochiul in fiecare dimineata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea