Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #perdele casa #sfaturi practice casa

Cum sa alegi perdele potrivite pentru casa ta

Perdelele sunt extrem de importante pentru o incapere. Pot transforma o camera banala intr-una originala, relaxanta si armonioasa.

Perdelele au numeroase intrebuintari in locuinta. Ajuta la controlul luminii care patrunde in camera si creaza o ambianta placuta in functie de culorile si materialele alese. Perdelele in culori deschise pot face ca o camera mica sa para mai mare si mai spatioasa, in timp ce perdelele inchise la culoare confera o stare de confort.

La trebuie sa te gandesti cand alegi perdeaua:

Lumina. Volumul de lumina care patrunde intr-o incapere trebuie sa fie principalul lucru pe care sa il iei in considerare atunci cand cumperi perdele. O fereastra mare inseamna ca perdeaua va expusa direct la razele solare o mare parte din zi. Astfel, materialul pe care il alegi nu trebuie sa fie delicat, pentru a nu se deteriora rapid.

De asemenea, culoarea perdelei trebuie sa fie in tonuri deschise, pentru a nu se deteriora puternic din cauza soarelui. Daca vrei sa impiedici patrunderea soarelui in camera, in special in sezonul cald, poti cumpara perdele mai inchise la culoare si mai groase.

Marime. Marimea si lungimea unei perdele sunt aspecte importante pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi perdeaua potrivita pentru casa ta. Chiar daca gusturile personale primeaza, este recomandat sa alegi perdele lungi, pana la podea. Acestea creeaza senzatia de spatiu si incapere mai inalta. De asemenea, alege perdele mai mari, care sa formeze falduri. Perdele drepte nu au aspect foarte placut si dau senzatia de spatiu inchis.

Perdele pentru:

Sufragerie. Sufrageria trebuie sa fie o incapere luminoasa si vesela, in care sa te simti bine atat tu, cat si invitatii tai. Aceasta camera trebuie sa fie spatioasa, aerisita si cu sufiecienta lumina. Pentru sufragerie este indicat sa ai o perdea lunga, in culori deschise, cu modele delicate.

Dormitor. Perdelele din dormitor trebuie alese cu multa grija, deoarece atmosfera de aici trebuie sa invite la somn si relaxare. Evita sa folosesti perdele de culori prea inchise. Alege perdele in tonuri calde, relaxante. Daca cumperi perdele din dantela, ai grija ca acestea sa iti ofere intimitatea necesara si vecinii sa nu poata vedea ce se intampla in acest spatiu intim.

Bucatarie. Bucataria este o incapere a casei in care nimic nu trebuie sa iti stea in cale, in special atunci cand folosesti cuptorul sau aragazul. Ai grija ca perdeaua sa fie dintr-un material rezistent, sa fie mai scurta si bine prinsa. Este insa indicat ca in bucatarie sa folosesti jaluzele, care sunt mult mai rezistente si nu produc accidente neplacute.

Camera copiilor. Perdelele din camera copiilor trebuie sa fie tematice, cu personajele indragite ale celor mici. Aceste perdele sunt usor de ingrijit, iar copiii vor fi fericiti ca au in camera un "poster" mare cu personajele indragite.

Alege perdele din materiale rezistente, in special la pete, care se curata insa usor. De asemenea, evita perdelele din dantela si cele inchise la culoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului