Amenajarea casei

#alegere pardoseala # pardoseala casa #pardoseala

Cum sa alegi pardoseala perfecta

Pardoselile joaca un rol important in ceea ce priveste aspectul si functionalitatea unei case. Chiar daca cele din lemn masiv sau din pvc par sa fie la moda, nu trebuie sa va grabiti in a alege cea mai buna optiune pentru stilul si bugetul dvs.

 

Podeaua reprezinta, de obicei cea mai mare suprafata dintr-o camera. Asadar, aveti nevoie de o pardoseala comfortabila si totodata, durabila. Nu este de neglijat ca pardoseala poate aduce si un impact important asupra aspectului intregii incaperi. Procesul de schimbare a pardoselii se poate dovedi a fi unul costisitor, asa ca trebuie sa va asigurati ca modelul ales este potrivit pentru durata de viata pe care vi-o propuneti. Iata cateva consideratii care sa va ajute in a alege.

Gusturile

Ganditi-va la tipurile de culori si structuri care va plac. Mai mult, ce fel de pardoseli v-au atras atentia prin locurile in care ati fost: parchetul din lemn masiv, mocheta personalizata sau linoleum?

In cazul in care nu doriti sa redecorati intreaga camera, tineti cont si de mobilierul actual - alegeti o pardoseala complementara.

Stilul de viata

Ganditi-va la felul in care va veti petrece timpul in acea camera. Ar trebui sa evitati gresia daca va place sa gatiti si sa va petreceti mult timp in picioare. Iarasi, daca aveti copii sau animale si stiti ca acestia isi vor petrece timpul jucandu-se in acea camera, ar fi indicat sa evitati mocheta. Si nu uitati, uzura este un factor de care trebuie sa tineti neaparat cont atunci cand alegeti tipul de pardoseala.

Bugetul

Atunci cand faceti calculele legate de costuri, trebuie sa aveti in vedere numerosi factori precum: indepartarea podelei anterioare, pretul noii pardoseli, livrarea si instalarea. Nu uitati de marja de eroare pe care trebuie sa vi-o luati atunci cand cumparati suprafata calculata si nici de eventualele materiale aditionale necesare.

Asadar, fie ca sunteti in cautarea unei noi pardoseli interioare sau fie ca v-ar interesa o pardoseala comerciala pentru unul dintre punctele de lucru, nu ezitati sa analizati mai bine necesitatile exacte ale fiecarui spatiu in parte.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului