Amenajarea casei

#pilota #pat #dormitor

Cum sa alegi o pilota de pat

Pilota de pat inlocuieste cu succes vechea plapuma a bunicii. Pilota tine de cald, dar este incomparabil mai usoara si are un aspect modern. Cum stii insa sa alegi cea mai buna pilota pentru tine? Simplu: tii cont de cateva criterii. Cand ai raspunsul pentru fiecare dintre acestea, vei putea sa alegi o pilota de pat care sa ti se potriveasca.

1 Alege pilota de pat in functie de anotimp
 

Pilotele de pat sunt de mai multe feluri. Pot fi pilote groase, potrivite numai iarna, pilote mai simple si chiar pilote “patru anotimpuri”. De exemplu, o pilota cu interior din silicon poate fi utilizata pe tot parcursul anului, atunci cand trebuie sa te acoperi cu ceva.

De asemenea, poti achizitiona o pilota matlasata de vara, cu o umplutura de 120 g / mp sau una de primavara-toamna, cu o umplutura de 200 g / mp. Asa cum este si normal, pilota de iarna va fi mai groasa si mai grea in comparatie cu celelalte. Exista si pilote de vara si de primavara-toamna care se pot cumpara impreuna. Ele se prind intre ele formand astfel o pilota de iarna.

In general, o pilota pentru vara este recomandat sa aiba o densitate de maxim 200 gr / mp, iar una de primavara-toamna, este recomandat sa aiba o densitate de 400 g / mp.

 

2 Tine cont de materialul pilotei
 

Pilotele pot fi umplute cu puf natural (de exemplu, puf de gasca ), puf siliconat, silicon, lana, bumbac, matase.
Pilotele cu puf au avantajul faptului ca sunt foarte usoare si totusi raman calduroase. Pe de alta parte, necesita mai multa atentie la modul de intretinere si nu sunt recomandate persoanelor alergice.

Pilotele din microfibre se intretin mai usor si pot avea un pret mai mic, dar diferentele de pret intre tipurile de umpluturi nu se aplica mereu in realitate.

De asemenea, un alt avantaj al fibrelor sintetice consta in faptul ca permit aerului sa circule, asigurand o aerisire buna. Sunt si antialergice. Un dezavantaj al pilotelor cu fibre sintetice este ca acestea se taseaza in timp si astfel apar spatii care permit trecerea aerului rece.
 

3 Afla detalii despre intretinerea pilotei tale
 

Cele mai multe pilote sunt rezistente la spalat la temperaturi mari. O pilota va trebui sa fie spalata cel putin o data pe an. Unele pilote pot fi spalate acasa, in masina de spalat, insa altele este recomandat sa fie duse la curatatorie.
Vestea buna este ca pilota are o garantie mare, de aproximativ 10 ani.
 

4 Alege pilota in functie de marimea patului sau de numarul de persoane
 

Pentru a alege o pilota potrivita, ar trebui sa cunosti marimea patului, mai ales daca este unul facut pe comanda. De asemenea, trebuie sa stii daca ai nevoie de o pilota de o persoana sau de doua persoane. In general, se recomanda ca pilota sa fie mai mare decat patul, pentru a beneficia de un maxim de confort. La un pat de 140 cm latime, pilota trebuie sa aiba dimensiuni de 240x220 cm.
 

Sursa foto: charlotteboutik.comDaca ai nevoie de o pilota pentru patutul bebelusului, atunci ar trebui ca aceasta sa aiba o dimensiune de 95x145 cm. Pentru paturi de o persoana pentru copii , o pilota de 155x215 ar trebui sa fie potrivita. Pentru adulti, la un pat de o persoana se potriveste o pilota de 210x140, iar pentru o pilota de doua persoane, poti alege o dimensiune de 210x170. Paturile matrimoniale necesita pilote mai mari, de 210x200 cm.
 

5 Alege o lenjerie pentru pilota
 

Chiar daca pilotele au fete din materiale cu imprimeuri moderne, ele pot fi pune totusi intr-un “plic”, in cazul in care vrei sa folosesti lenjerie de pat. De asemenea, exista seturi de pat care se vand cu tot cu pilota. Astfel, vei avea toata lenjeria de pat asortata. 

Pe langa rolul lor de termoizolare , pilotele au si functie estetica. Gratie numeroaselor imprimeuri pe care le pot avea, pilotele contribuie mult la design-ul interior si la atmosfera dormitorului. Gasesti o multime de modele in magazine, astfel incat poti sa asortezi, sa combini si sa desavarsesti imaginea dirmitorului prin pilota patului tau.
 

6 Afla care este pilota ideala
 

Pilota ideala este cea care indeplineste criteriille cele mai importante, precum:

  • materialul nu retine umiditatea
  • pilota este usoara si subtire, nu “sufoca”
  • pilota tine de cald atat cat trebuie (termoizolanta)
  • incape in masina de spalat.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea