Amenajarea casei

#mobilier baie #baie #mobila baie #baie mica

Cum sa alegi mobilierul de baie

Alegerea mobilierului de baie poate fi un demers costisitor si dificil, insa piesele potrivite iti vor asigura confortul, functionalitatea si designul pe care ti le doresti pentru aceasta incapere. Cum procedezi pentru a face alegerile potrivite, descopera in continuare!

1 Alege in functie de dimensiunea baii

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand pornesti in cautarea mobilierului ideal pentru baia ta este dimensiunea acestei incaperi. Spre exemplu, daca ai o baie mica, ia in considerare achizitionarea unor piese de mobilier pe care le poti plasa in locuri cheie - cum ar fi sub chiuveta (avand avantajul de a ascunde, astfel, si tevile) sau in colturile baii. Tot pentru o baie mica sunt ideale dulapioarele cu oglinzi, care creeaza iluzia unui spatiu mai incapator.

In cazul in care dispui de o baie generoasa, poti mobila dupa bunul tau plac, asigurandu-te ca plasezi corpuri voluminoase doar in situatia in care intentionezi sa le utilizezi frecvent (pentru pastrarea prosoapelor de baie, spre exemplu).

  2 Alege in functie de stil

Mobilierul ar trebui sa tina cont si de stilul intregii locuinte sau, cel putin, sa compuna un intreg coerent in interiorul baii. Drept urmare, inainte de a opta pentru piesele de mobilier care iti plac, gandeste-te la imaginea de ansamblu. Optiunile sunt nelimitate: iti poti mobila baia cu piese in stil traditional , rustic, victorian, contemporan etc.

Pentru o baie moderna, spre exemplu, poti opta pentru dulapuri si suporturi care sa includa materiale precum sticla mata, aluminiul si otelul inoxidabil.

Pentru o baie mai traditionala, ai putea alege lemnul - cel de cires, de pilda, fiind o optiune eleganta si rezistenta - sau chiar piatra, pentru un plus de rafinament.

3 Alege in functie de membrii familiei

O baie care va fi folosita de copii mici si/sau de oameni in varsta ar trebui sa se plieze si pe nevoile acestor categorii . Pentru acestia din urma, alege mobilier usor de accesat, cu usi care se inchid incet. In ceea ce ii priveste pe cei mici, ai putea opta pentru un dulapior medicinal care include compartimente ascunse, unde poti plasa medicamentele si obiectele ascutite, printre altele.

4 Alege in functie de culori

Pe langa stilul locuintei si cel pe care vrei sa il imprimi baii, este esential sa tii cont si de paleta de culori deja prezenta in interiorul acesteia sau de aceea pe care iti doresti sa o folosesti. Piesele de mobiler ar trebui sa fie in armonie cu nuantele si imprimeurile prezente in baie - spre exemplu, daca peretii baii sunt decorati cu faianta cu model, un mobiler simplu, intr-o singura culoare, va echilibra aspectul baii, conferindu-i unitate. Tine cont de faptul ca piesele de mobilier ar trebui sa puna in evidenta ceea ce deja ai in baie.

5 Alege in functie de preferintele celorlalti

Nu in ultimul rand, nu uita sa consulti si ceilalti membrii ai familiei, in special daca baia va fi utilizata preponderent de acestia. De pilda, este posibil ca micutii sa isi doreasca un anumit tip de mobilier in interiorul baii pe care o vor folosi ei in cea mai mare parte a timpului - in masura in care se poate, tine cont si de preferintele lor.

Sursa foto: sourec.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea