Amenajarea casei

#cumparare mobile #mobila casa #alegere mobila #amenajare casa #mobila #mobilier

Cum sa alegi mobila ca un profesionist

Ai putea crede ca dupa ce ti-ai facut casa, fie ca ai construit-o de la zero, fie ca ti-ai cumparat-o dupa indelungi asteptari, mobilatul e floare la ureche. Nicidecum! Risti sa cheltuiesti mult mai mult decat ti-ai propus daca nu tii cont de urmatoarele sfaturi de la profesionisti:

1. Fa-ti o impresie de ansamblu

In primul rand, nu cumpara nimic inainte de a-ti da seama cum vrei sa arate locuinta per ansamblu, nu doar o singura incapere. Poti miza pe un stil eclectic pentru casa ta, ceea ce iti va usura munca. Drept urmare, amestecul de genuri iti va da o libertate mai mare de alegere, insa daca mizezi pe un format unitar, atunci stabileste-ti un gen.

2. Prospecteaza piata

Mobila nu o schimbi de la un an la altul, ci este o investitie de durata, motiv pentru care trebuie sa te gandesti de mai multe ori inainte de a scoate banii din portofel. Cauta sa afli care sunt cele mai noi tendinte facand o cercetare de piata online, apoi viziteaza showroomuri de mobila pana cand iti dai seama cam care sunt elementele care s-ar incadra gusturilor tale.

3. Asteapta

Nu te arunca sa cumperi primul set de mobilier care ti-a facut cu ochiul. Lasa sa treaca cel putin o saptamana de la vizitele facute prin magazine astfel incat imaginile sa ti se sedimenteze si sa poti face comparatiile mult mai corect. Cel mai bine ar fi sa folosesti simulatoare online pentru mobilarea locuintei. Marii retaileri detin astfel de softuri care te vor ajuta sa intelegi mai bine cum ar arata piesele alese in locuinta ta.

4. Calculeaza bine

Daca ai un buget limitat, atunci alege cu atentie magazinele de la care vrei sa cumperi. Poti vana ofertele, astfel ca rabdarea e cea mai buna solutie pentru a obtine un pret bun pentru piesele preferate. Si nu te lasa dus de val daca nu vrei sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai propus. Cumpara doar strictul necesar, apoi, pe parcurs, cand ti-ai creat un stil al locuintei, adauga si restul de accesorii potrivite.

5. Calculeaza corect

Nu pleca la cumparaturi fara sa fi calculat la milimetru spatiul de care dispui. Cum ar fi sa aduci acasa o canapea care sa nu incapa in locul destinat si sa fii nevoit fie sa o retunerzi? Presupune efort si cheltuieli suplimentare, dar si schimbarea totala a configuratiei incaperii, fapt care iti va da peste cap toate planurile. Fii riguros cu calculele pe care le faci si, daca nu te pricepi, apeleaza mai bine la un specialist. Iti vei da seama ca e mult mai ieftin.

Sursa foto: coyabavilla.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea