Amenajarea casei

#masina de tocat #carne #prajituri #paste

Cum sa alegi masina de tocat carne

Te-ai saturat de masina de tocat veche si grea mostenita de la bunici? A venit momentul sa profiti de tot confortul oferit de aparatele electrocasnice create special pentru a inlocui metodele vechi si costisitoare de pe vremuri. Cu ajutorul unei masini electrice de tocat carne poti gati rapid si in siguranta maxima.

 

1 Opteaza pentru accesoriile cele mai practice

Desi numele ne trimite cu gandul doar la prepararea carnii, iata ca ai posibilitatea de a toca mai multe tipuri de alimente. Dispozitivele si accesoriile difera de la un model la altul, iar tu vei avea de ales intre urmatoarele:

  • accesoriu pentru carnati;
  • accesoriu pentru chiftele – grosime de aproximativ 4 mm;
  • forma pentru paste – grosime de 8 mm;
  • accesoriu pentru prajituri;
  • dispozitiv pentru prepararea sucului de rosiii – tocator si separator de seminte si coji;
  • presa pentru citrice.

Folosind aceste accesorii standard, special create si adaptate de catre producator, eviti improvizatiile si nu vei mai fi nevoit sa imprumuti sau sa folosesti mai multe aparate in acelasi timp.

De asemenea, masinile de tocat carne iti ofera si 3 dimensiuni de tocare: mare, medie si fina.

2 Apreciaza diferentele

Tava de alimentare si dispozitivul de impingere sunt doua accesorii extrem de importante. Cu ajutorul lor ai mai mult spatiu de desfasurare si, cel mai important, esti protejat de accidente. Spre deosebire de masinile de tocat mecanice, acum nu te mai afli in pericol de a-ti prinde mana sau degetele in interiorul sistemului.

Cablul de alimentare are o lungime de aproximativ 1 m si poate fi restrans intr-un compartiment special.

O alta diferenta majora intre o masina de tocat mecanica si una electrica este data de posibilitatea de demontare si curatare a partilor componente. De asemenea, materialul din care piesele sunt fabricate (otel inoxidabil) este usor, igienic si mult mai simplu de curatat.

3 Alege un aparat cu doua viteze

Majoritatea masinilor de tocat functioneaza pe o singura viteza, actionata prin apasarea butonului „pornit/on”. Acestea au o putere mai mica de functionare (500 – 600 W). O masina de tocat de o putere mai mare de 1300 W iti ofera doua trepte de tocare de intensitati diferite.

Daca pana acum erai nevoit sa montezi masina pe blatul de bucatarie si sa folosesti manivela pentru a toca, un dispozitiv electric te scapa de toate aceste probleme. Economisesti timp si energie, deoarece rotatiile sunt induse de un motor si nu de actiunea mecanica.

De asemenea, datorita cutitelor de inalta calitate si a puterii motorului, scapi de firele de carne sau grasime ce nu puteau fi maruntite in mod normal.

  • Pretul unei masinielectrice de tocat carne variaza intre 200 si 400 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea