Amenajarea casei

#stil de design #amenajare bucatarie #amenajare baie #design interior

Cum sa alegi gresia si faianta in functie de stilul de design dorit

In momentul in care te hotarasti sa-ti renovezi locuinta, primul pas este sa decizi ce vrei sa schimbi. De cele mai multe ori, primele pe lista sunt renovarea baii si a bucatariei, iar acest lucru implica schimbarea gresiei si a faiantei.

Daca iti doresti o baie de revista, atunci alegerea modelului perfect de gresie si faianta, care sa se potriveasca apoi cu mobilierul si decoratiunile din aceste incaperi, trebuie facuta cu atentie. Din fericire noile colectii de gresie si faianta lansate iti vor usura cu mult munca. Iata spre ce modele de gresie si faianta trebuie sa te indrepti, in functie de stilul de design dorit.

Stilul Ethnic-Arty

Cunoscut pentru culorile sale vii, patch-urile complexe si amestecul de texturi, stilul marocan a devenit una dintre cele mai semnificative tendinte ale anului, asa cum se arata in succesul mondial al produselor artizanale nord-africane, cum ar fi cosurile de rafie, felinarele metalice si decorurile ceramice marocane. Potrivit companiei, aceasta tendinta va continua si in 2020, fiind un stil atemporal.

Pentru a crea un aspect unic in acest stil, definit de modele colorate, CESAROM recomanda colectiile Wright si Terrazzo, compuse din placi ceramice cu durata lunga de viata, usor de instalat si curatat, potrivite atat pentru placarea peretilor, cat si a podelelor.

Stilul Art-Deco cu forme decorative

Art-Deco inseamna detalii decorative, mestesuguri fine si jocuri de culori atemporale. Prin imbinarea decorurilor clasice cu influentele moderne se poate crea un spatiu care sa reziste la testul timpului. Decorurile folosite in acest stil pot parea un tapet vintage, insa un pattern tridimensional le aduce in tendintele contemporane. Acest stil poate fi obtinut si in propria locuinta prin folosirea placilor ceramice din colectiile CESAROM Nalim si Ara.

Stilul Minimalist, brutalist

Materiale brute precum cimentul si piatra, liniile drepte, formele simple, suprafetele mate, nuantele de la antracit la gri deschis, dar si variatiile de bej sunt in mare voga anul acesta si definesc acest trend. O ramura a minimalismului este stilul 'Terrazzo', care ramane o tendinta dominanta in 2020, in toate formele si culorile. Designul simplu al acestui trend se poate regasi si in colectiile CESAROM Move, Crust sau Flakes.

Cum poti sti daca alegi un material de calitate

Pe langa model insa, cele mai multe persoane isi indreapta atentia catre calitate. Toate colectiile lansate de companie au fost concepute pentru a veni in sprijinul consumatorilor, atat pe partea de amenajari interioare ale locuintelor, birourilor si spatiilor intens circulate, cat si in ceea ce priveste amenajarile exterioare pentru terase, alei si chiar socluri. Dimensiunile placilor ceramice ale noilor colectii variaza intre 33x33cm si 60x30cm, fiind disponibile atat pe formate patrate, cat si dreptunghiulare, in functie de preferinte.

Pe langa aspectul estetic, compania atrage atentia si asupra proprietatilor placilor ceramice. In acest sens, gresiile portelanate CESAROM sunt arse la temperaturi ridicate pentru a obtine o placa ceramica foarte compacta si cu absorbtie de apa aproape de 0%. De altfel, gresia portelanata este placa ceramica cu cea mai buna rezistenta mecanica, la abraziune, agenti chimici si variatii de temperatura. Datorita avantajelor dovedite in ceea ce priveste igiena, usurinta in intretinere, rezistenta la foc si durata de viata indelungata, acest tip de placa reprezinta alegerea optima pentru amenajarile rezidentiale si comerciale, atat pentru acoperirea pardoselilor, cat si a peretilor.

"In fiecare an, CESAROM creeaza colectii de gresie si faianta care tin pasul cu cele mai noi tendinte in decorarea interioara si exterioara din lume, pentru a oferi romanilor o multime de variante prin care isi pot amenaja locuintele intr-un stil modern. In 2020 lansam 25 de colectii noi care pun accentul pe decorurile cu aplicatii speciale, decorurile digitale, texturile si culorile naturale, precum si pe albastrul clasic, desemnata de Pantone culoarea anului", a declarat Petrisor Grindeanu, Director General al SANEX S.A.

Potrivit reprezentantului companiei, in prezent, preferintele romanilor in materie de amenajari interioare se indreapta catre materiale cu texturi si culori cat mai naturale, precum tonuri de bej, gri, ivoriu si maro, care inspira eleganta. Totodata, stilurile Art-Deco si Ethnic-Arty continua sa creasca in popularitate, motiv pentru care au fost incluse in colectiile companiei decorurile digitale geometrice, florale, patch-ul si mozaicul.

Printre sutele de colectii propuse de catre CESAROM, cinci sunt inspirate din culoarea anului 2020: colectiile ColorLine, Maiolica, Terazzo, Nalim si Wright. Acestea imbina armonios albastrul clasic cu accente inspirate din moda ceramicii italiene a secolului al XV-lea sau cu modernismul din stilul Ethnic-Arty, una dintre cele mai importante trei tendinte in amenajarile din 2020.

Cele 25 colectii lansate in acest an, alaturi de cele deja existente, sunt disponibile in retelele distribuitorilor specializati, retelele DIY Ambient, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, precum si in magazinele proprii CESAROM din Cluj-Napoca si Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului