Amenajarea casei

#functii #siguranta #calcar #apa #electrocasnice #fierbator

Cum sa alegi fierbatorul electric

Unul dintre principalele avantaje ale utilizarii unui fierbator electric este dat de siguranta oferita in comparatie cu utilizarea aragazului. Iata care sunt caracteristicile si functiile care pot face diferenta atunci cand esti in cautarea unui fierbator electric.

 

1 Timpul de incalzire este direct proportional cu puterea fierbatorului. In general, gasesti modele cu o putere cuprinsa intre 2000 si 3000 W, cu alimentare la o sursa de curent de 220v. De asemenea, ai posibilitatea de a selecta temperatura de incalzire sau fierbere: 40º, 60º, 80º sau 100º C, precum si temperatura de mentinere a lichidului cald. Unele fierbatoare sunt dotate si cu functia de incalzire rapida.

2 Termostatul ajuta la identificarea temperaturii selectate de tine, precum si la mentinerea acesteia timp indelungat. De asemenea, termostatul indica punctul de deconectare a aparatului pentru a evita supraincalzirea. Posibilitatea de memorare a temperaturii folosite anterior este o alta functie de care ar trebui sa te folosesti, pentru un plus de timp castigat.

3 In ceea ce priveste deconectarea fierbatorului, cea mai sigura varianta este modelul cu 3 optiuni: oprire in momentul fierberii, oprire in momentul in care ridici cana sau oprire manuala, din buton. Nu scoate aparatul din priza inainte de a apasa butonul de oprire, deoarece la urmatoarea conectare el va intra in functiune. De asemenea, risti sa suporti efectele unei defectiuni.

Avertizarea in momentul fierberii sau al atingerii punctului de incalzire selectat se poate face prin semnal vizual (led) sau acustic. Aceste optiuni nu se regasesc la toate modelele.

4 Protectia in caz suprasarcina este punctul forte pe care unii producatori mizeaza. Acest sistem iti apara fierbatorul de socurile electrice, de scurgerile de curent sau de anumite probleme ale sistemului electric ce pot duce chiar la aparitia unui incendiu.

5 Filtrul anti calcar iti ofera posibilitatea de a folosi apa de la robinet , avand siguranta ca dupa procesul de fierbere, apa este perfect curata si sanatoasa. Canile electrice care nu contin un astfel de filtru se pot defecta mai repede din cauza depunerile de calcar din interior. In acest caz, este mai indicat sa folosesti apa plata, atat pentru protejarea aparatului, cat si pentru sanatatea ta. Un alt accesoriu tentant este filtrul pentru impuritati .

6 Sporirea sigurantei utilizarii unui fierbator electric consta in sistemul ce nu permite incalzirea fara apa. Astfel, daca ai apasat butonul de functionare fara a pune lichid in recipient, nu exista riscul de supraincalzire , deoarece sistemul nu porneste. De asemenea, majoritatea modeleleor sunt astfel create pentru a-ti arata nivelul apei din interior printr-o fereastra realizata in materialul de protectie termoizolant.

7 Carcasa termorezistenta sau termoizolanta reduce riscul de arsura in caz de atingere. Astfel uiti de manusa de bucatarie, putand manevra fara nicio grija recipientul de apa fiarta . Este bine sa alegi un model cu buton pentru deschiderea capacului, pentru a avea protectie in proportie de 100%, mai ales in privinta copiilor.

Caracteristici tehnice:

  • capacitatea unui fierbator variaza intre 500 ml si 2 l de lichid ce poate fi incalzit sau fiert.
  • suportul pentru cana poate fi detasabil sau fix, unele dintre ele oferindu-ti posibilitatea de rotire a canii la 360 grade.
  • lungimea cablului este, in general, de 0,7 – 0,8 m, cu posibilitatea de stocare a cablului in iteriorul aparatului.

Pretul unui fierbator variaza intre 40 si 200 RON, iar perioada de garantie este de 2 ani pentru produsele noi si de 1 an pentru cele second hand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului