Amenajarea casei

# vopsire exterior casa #vopsire casa #amenajare casa

Cum sa alegi culoarea pentru exteriorul casei! Motive pro si contra

Sunteti pe punctul de a va vopsi exteriorul casei si nu stiti ce culoare sa alegeti? Se stie foate bine ce influenta au culorile asupra modului in care ne simtim si oamenii acorda o atentie sporita culorilor din interior, fara sa isi dea seama ca acest lucru se aplica si in exteriorul casei lor. Vedeti in continuare cum puteti apela la la combinatii de culori proaspete si utilizati cateva sfaturi simple pentru a schimba complet exteriorul casei.

Luati in consideratie combinatiile de culori

Pro: Combinatiile de culori pentru exteriorul casei, cum ar fi peretii intr-o culoare si tamplaria sau alte elemnete decorative intr-o alta culoare, pun in evidenta atractivitatea curbelor si frumusetea elementelor decorative. Utilizati culoarea pentru a accentua caracteristicile arhitecturale speciale, pentru a completa peisajul inconjurator sau pentru a face o declaratie de stil.

Contra: Combinatiile de culori trebuie sa tine cont si de culoarea acoperisului. Ar fi destul de neplacut sa apelati la o combinatie de alb si culoarea caisei, in timp ce acoperisul este verde. Contrastul dintre caisa insorita si verdele acoperisului ar fi prea tipator si neinspirat.

Jucati-va cu textura

Pro: O combinatie de finisaje plate si stralucitoare adauga elemente vizuale de interes pentru fatada unei case si ofera un contrast inspirat. Cel mai bine este sa folositi finisaje mate pe pereti si lucioase pentru elementele decorative, care vor iesi mult mai bine in evidenta.

Pro: Repetati culorile pe fatada casei pentru a obtine un patern si coerenta. Pentru rama ferestrelor si usa se poate folosi verde-gri, in timp ce fatada casei a fost vopsita in galben.

Pro: Folositi combinatiile de culori naturale. Peisajul va poate da o multime de indicii! Poate fi vorba despre nuante verzi pe timp de vara, rosu, maro sau auriu pe timp de toamna. Mama natura stie tot ce este necesar pentru a face cele mai inspirate combinatii de culori - tonurile de verde, maro si cupru sunt ideale pentru fatada unei case.

Contra: Monotonia va face ca exteriorul casei tale sa arate neobisnuit si plictisitor. Pentru a evita acset lucru, alegeti pentru usa de la intrare o culoare care sa contrasteze cu culoarea peretilor, dar care sa se lege cu un alt element cum ar fi panourile din cupru de pe acoperis.

Culoarea usii din fata

Pro: Pentru usa din fata, utilizati culori inchise in combinatie cu culori intr-un ton mai deschis. Prea multa vopsea intunecate poate face ca usa sa para sumbra si intunecata. Iata un truc pentru obtinerea unui echilibru: vopsiti aproximativ doua treimi din usa intr-o nuanta intunecata si o treime intr-un ton mai deschis. Un maro inchis cu accente albe pastreaza un aspect luminos si ofera un constrast placut si plin de stil.

Contra: Finisajele contribuie la pierderea farmecului lemnului. Culorile pentru lemn vin intr-o paleta larga de optiuni si pot incalzi sau raci alte culori exterioare. Astfel, daca acoperisul si veranda au tonuri de lemn cald, exista sanse ca usa principala care este in alb si negru sa nu devina prea stricta si sobra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea