Amenajarea casei

#iluminare bucatarie #corpuri iluminat #amenajare bucatarie #bucatarie #corpuri de iluminat

Cum sa alegi corpurile de iluminat perfecte pentru bucataria ta

Cand alegi corpurile de iluminat pentru bucataria ta este recomandat sa tii cont de cateva detalii, cum ar fi culorile din jur si lumina naturala care patrunde in casa. Daca ai optat pentru culori mai inchise, iar lumina naturala nu este foarte multa, atunci alege pentru bucataria ta becuri mai puternice si probabil in numar mai mare. Culorile deschise si mai multa lumina naturala iti permit sa folosesti si lumina mai opaca.

De la locul in care pregatesti mancarea si pana in zona de servit masa, lumina joaca un rol important si poate faca ca spatiul sa fie confortabil si intim... sau din contra.

Corpuri de iluminat in stil rustic

Metalul cu aer vechi este ideal atunci cand optezi pentru un decor rustic sau industrial. O lustra facuta dintr-o janta metalica veche, cu un suport de plasa din sarma, functioneaza perfect pentru a lumina o bucatarie, mai ales daca este amplasata deasupra insulei din incapere sau in zona in care se serveste masa.

Stilul rustic este versatil si fermecator. Poti alege corpuri de iluminat realizate din vaze simple din sticla acoperite la baza cu capace decorative din lemn. Daca alegi pentru acestea si becuri cu forme inedite, vei transforma corpurile de iluminat in adevarate piese de rezistenta in bucataria ta.

Un corp de iluminat liniar este format din mai multe becuri care se afla in linie de-a lungul unui singur dispozitiv sau panou. O idee este folosirea unei bucati de lemn de culoare inchisa, pe care sunt prinse borcane Mason.Tenta rustica este accentuata daca acest corp de iluminat este prins de tavan cu ajutorul unei funii.

Stilul rustic foloseste materialele uzate tocmai pentru a aceentua sentimentul de autenticitate a unui obiect. Niste abajururi cu forma simpla dintr-un metal ce arata de parca ar fi desprins dintr-un vechi acoperis completate cu becuri ce folosesc lumina calda, vor aduce o stralucire aparte in bucataria casei tale.

Corpuri de iluminat moderne

Un candelabru clasic nu se va demoda vreodata si este piesa de decor care poate da personalitate bucatariei. Pentru a face candelabrul sa fie actual si inspirat din vremurile noastre combina-l cu un decor modern.

Lustrele tip glob sunt o minunata declaratie de rafinament in orice incapere. Un glob simplu ofera volum si multa lumina indiferent de decorul din bucatarie. Daca alegi pentru acest tip de corp de iluminat un bec cu lumina calda te vei bucura de o stralucire de chihlimbar in timp ce iei masa sau stai la povesti cu cei din familie, la voi in bucatarie.

O combinatie castigatoare in multe bucatarii este cea dintre modern si traditional. Globuri simple, transparente, pot aduce o lumina calda si primitoare in bucatarie. Un astfel corp de iluminat poate face legatura armonios intre zona de luat masa si cea in care gatesti.

O alta idee care poate fi o alternativa la iluminatul incastrat sau fluorescent intr-un spatiu care necesită o lumină puternică: un corp cu baza de lemn si baza de bronz ce iese in evidenta, iar abajururile din sticla mata ajuta lumina sa se reflecteze mai bine.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea