Amenajarea casei

#cantar #bucatarie #alimente #electrocasnice #functii

Cum sa alegi cantarul electronic de bucatarie

Cantarul electronic de bucatarie este un aparat electrocasnic indispensabil pentru gospodine . Fie ca urmezi o dieta stricta, fie ca iti place sa faci totul ca la carte, doar cu ajutorul unui cantar poti avea siguranta ca folosesti ingredientele corespunzator.

1 Alege in functie de capacitate

O prima diferentiere a tipurilor de cantare se poate face in functie de capacitatea maxima ce poate fi cantarita. Unele aparate sunt proiectate pentru 3 kg, altele suporta pana la 5 kg. Pe de alta parte, poti alege un cantar cu vas standard pentru cantarit sau unul cu platforma libera, pe care poti cantari produsele in ambalaj sau intr-un recipient propriu.

2 Opteaza pentru diviziunea cea mai mica

Diviziunile de cantarire sunt importante mai ales atunci cand trebuie sa masori ingredientele pentru o dieta stricta. Unele cantare iti arata fiecare gram in plus, in vreme ce altele pot indica greutati doar multiplu de 5 grame. Majoritatea modelelor imbina aceste doua unitati astfel:

  • 1g – 1 kg – diviziune 1g
  • 1kg – 3 kg – diviziune 5 g
  • 3 kg – 5 kg – diviziune 5 g
Datele difera in functie de capacitatea maxima a aparatului, in general diviziunea de 1 g realizandu-se pana intr-un kilogram cantarit.

3 Cauta materialul cel mai sigur

Materialul cantarului si al accesoriilor este un aspect major. Majoritatea modelelor sunt fabricate din sticla sau plastic. Ambele variante prezinta avantaje si dezavantaje. Daca sticla este un material ce nu retine mirosuri si se poate curata foarte usor, dezavantajul consta in capacitatile casante si riscul de spargere sau deteriorare a platformei sau vasului.
Plasticul reprezinta exact calitatile opuse sticlei, el fiind insa mult mai greu de curatat. Acesta retine microbii, se poate pata, insa nu se sparge.

Platforma de cantarit, pe care se aseaza vasul, poate fi fabricata din sticla, plastic sau otel inoxidabil. Acesta din urma reprezinta cea mai sigura varianta din punctul de vedere al igienei, dar si al rezistentei.

4 Verifica cele mai importante functii:

1. Functia de tara – te ajuta sa cantaresti mult mai minutios ingredientele, avand posibilitatea sa scazi din greutatea totala, greutatea vasului in care cantaresti. Astfel, masori vasul in prealabil, apoi adaugi continutul, cantarul facand singur diferenta de greutate.

2. Indicatorul de supragreutate te anunta atunci cand depasesti greutatea maxima pentru care cantarul a fost proiectat. In general, cantarele electronice suporta o greutate cuprinsa intre 3 si 5 kg.

3. Functia de oprire automata este utila deoarece economiseste energia acumulatorilor de alimentare. In manualul de instructiuni vei gasi timpul dupa care cantarul de opreste, insa in general acesta se va opri la cateva secunde dupa ce ai ridicat vasul de pe platforma. Unele modele sunt dotate cu aceasta functie, dar si cu posibilitate de oprire manuala.

4. Functia de resetare automata curata memoria cantarului dupa mai multe utilizari.

5. Indicatorul de baterie descarcata este un accesoriu util ce previne orice eroare. In momentul in care acesta se aprinde, este bine sa stopezi utilizarea cantarului, pentru a evita furnizarea de date eronate din cauza lipsei de energie. De asemenea, astfel poti controla incarcarea acumulatorilor, evitand sa ii alimentezi prea des, chiar daca nu s-au decarcat in intregime.

  • Alte functii: ceas, cronometru, termometru digital , convector kg – pound.
Preturile variaza intre 50 si 300 RON, diferenta fiind data de functiile suplimentare, design, materiale, finisaje si garantia marcii producatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului