Amenajarea casei

#ingrijire personala #aparat de ras #aparat de barbierit

Cum sa alegi aparatul de ras

Aparatul de ras este un accesoriu absolut necesar in orice baie, deoarece este utilizat in mod frecvent. Pe piata exista numeroase produse, iar producatorii incearca sa ofere aparate de ras tot mai performante, care sa asigure un barbierit confortabil si eficient. Alegerea poate fi dificila, daca nu se tine cont de nevoile personale: probleme ale pielii, grosimea firului de par , intrebuintarea etc.



Alege aparatul de ras care ti se potriveste si scapa de neplaceri chiar de astazi.


1 Alege aparatul de ras tip lama


Aparatele cu lama pot fi intrebuintate in mai multe situatii. Aparatele cu lama performanta, folosite de obicei de barbierii specialisti, sunt destinate unui ten delicat. Aceste aparate insa nu sunt recomandate decat persoanelor care se pricep sa manuiasca o astfel de lama, care are si tais dublu. O astfel de varianta este costisitoare, dar ofera si rezultate foarte bune.

Lama simpla, de unica folosinta, este cel mai ieftin produs pentru ras, insa este si cea mai putin eficienta. Exista riscul sa te tai daca nu o manuiesti cu atentie. Lama de unica folosinta este buna atunci cand nu ai alta varianta. De asemenea, este indicat sa folosesti o singura data o astfel de lama, chiar daca ea poate fi eficienta si pentru al doilea ras, din motive de igiena si pentru protectia pielii.

Aparatul de ras cu rama dubla este produsul pe care ti-l poti achizitiona din magazin, urmand apoi sa schimbi lamele. Acest tip de aparat are cel mai mare succes, fiind usor de folosit, la indemana si la un pret accesibil. Varianta aparatului de ras lama include un ras umed, cu apa si lotiuni speciale.


2 Aparatul de ras electric


Aparatul de ras electric este folosit in general in cazurile in care nu se doreste utilizarea produselor de ras umede (spuma, lotiune etc), acest produs oferind avantajul eliminarii parului pe suprafete uscate. Aparatul de ras electric poate fi mai costisitor, insa paleta de produse este foarte diversificata. Gasesti pe piata aparate electrice de ras de 300 Ron, dar si unele de 1100 Ron.

Un aparat de ras electric dispune de o alimentare cu selectie automata (de exemplu, 100 - 240 V). Durata de incarcare a unui astfel de aparat este de aproximativ o ora si poate fi utilizat pe o perioada de 10 zile. Aparatul dispune de capete de ras mobile si confortabile, precum si de o camera de colectate a parului.

Printre facilitatile oferite de aparatul de ras electric se numara si faptul ca acesta poate fi utilizat atat de o suprafata umeda, cat si pe una uscata. Un produs performant dispune de numeroase functii si facilitati, precum sistem auto-curatare, ecran LCD care arata starea de incarcare, starea acumulatorului etc. Pentru asigurarea unei bune igiene, aparatul poate fi curatat cu apa si sapun lichid. Capetele triple asigura o suprafata mai mare de barbierire.

De asemenea, este important ca aparatul sa aiba un sistem de taiere precis pentru a rade si cele mai mici fire de par. Pentru tunderea precisa a mustatii si perciunilor, aparatul de ras poate avea un dispozitiv tubular de tuns.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea