Amenajarea casei

#vecini #relatie vecini #vecini casa # vecini apartament

Cum sa ai o relatie buna cu vecinii tai

O relatie buna cu vecinii tai nu este un tel imposibil de atins. Cand vine vorba despre ceea ce poti face tu pentru a crea si a mentine o legatura cordiala cu vecinii tai, iata sapte sfaturi utile!

1 Fa cunostinta cu vecinii tai

Presupunand ca tocmai te-ai mutat in casa noua, primul pas pentru a construi o relatie buna cu vecinii tai este sa mergi si sa te prezinti. Astfel, poti merge sa faci cunostinta cu vecinii din imediata ta apropiere (cele doua case/doua apartamente de langa tine, spre exemplu), pentru a le oferi numarul tau de telefon in caz de urgenta (zgomot, etc.).

2 Respecta-le programul

In momentul in care ai facut cunostinta cu ei si le-ai aflat programul, ideal ar fi sa te straduiesti sa nu faci zgomot in intervalul respectiv. In ceea ce priveste folosirea burghielor si a altor instrumente de acest tip, limiteaz-o la circa o ora pe zi.

3 Atentie la animale

Chiar daca tu iubesti animalele, vecinii tai s-ar putea sa nu o faca. De aceea, asigura-te ca nu exista vreo sansa ca patrupedele tale (cainele, in special) sa ajunga in curtea vecinilor si, mai rau, sa ii muste. De asemenea, vecinii ar trebui avertizati - printr-o placuta corespunzatoare - daca animalul tau de companie este periculos, pentru a evita eventuale probleme. Nu in ultimul rand, ideal ar fi ca prietenul tau canin sa nu latre de dimineata pana seara, deranjandu-ti, astfel, vecinii. Daca descoperi ca are un asemenea comportament, nu ezita sa apelezi la dresaj sau la medic, dupa caz.

4 Copiii si vecinii

Daca ai copii, ai putea foarte bine sa le faci cunostinta cu micutii vecinilor pentru a se juca impreuna, cat si pentru a avea mai multe perechi de ochi atintiti asupra lor. Atentie, insa, daca stai la casa: invata-i pe cei mici sa nu intre pe terenul vecinilor fara permisiunea acestora, nici sa nu tipe, riscand sa ii deranjeze pe acestia.

5 Nu iti afuma vecinii

In special pe timp de vara, este firesc sa iti doresti sa faci, periodic, un gratar in curtea casei. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa iti si afumi vecinii! Atentie la directia vantului in ziua respectiva si ia in considerare si varianta de a-i chema la tine pentru a intari legaturile dintre voi.

6 Da muzica incet

Daca vrei sa organizezi o petrecere in apartament/casa, primul pas este sa iti anunti vecinii ca urmeaza sa dai muzica tare in intervalul X. In rest, insa, ideal ar fi ca muzica sa fie mereu la un volum normal care sa nu iti deranjeze vecinii. Respecta, si in acest caz, programul de somn/lucru al vecinilor tai, cu atat mai mult cu cat iti doresti ca si ei sa faca acelasi lucru.

7 Fii un sofer decent

Pentru a intretine o relatie amicala cu vecinii, respecta locurile de parcare din fata/spatele blocului (in general, fiecare locatar isi are 'propriul' spatiu de parcare) si straduieste-te sa nu faci un zgomot infernal atunci cand pleci (ambalarea inutila a motorului, de pilda). Daca stai la casa, adopta o viteza cat mai mica pe strada pe care locuiesti - copiii si animalele de companie se pot afla oricand in drumul tau!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului