Amenajarea casei

# organizare casa vara #curatenie casa #filtrare aer

Cum sa ai o casa mai curata in aceasta vara

Temperaturile ridicate, umiditatea, toxinele sau praful sunt principalii factori de disconfort in sezonul cald. Insa, daca locuinta ta este curata, bine organizata si aerisita, vei trece mai usor pentru zilele caniculare.

Iata ce poti face:


Protejeaza-te de temperaturile ridicate


In sezonul cald este momentul potrivit sa verifici usile ferestrele si aerisrile pentru a vedea daca sunt in regula. Crapaturile mici din jurul aerisirilor sau usile si ferestrele prost inramate pot cauza curent sau pierderea aerului rece din casa. In cele din urma aceste lucruri se vor vedea pe facturile la intretinere.

Daca stai la casa, opteaza pentru un acoperis in culori deschise, pentru a nu atrage lumina si caldura soarelui in sezonul cald. In acest fel vei reduce facturile la curent electric, pe care il folosesti cu aparatele de aer conditionat.

Daca locuiesti la bloc, opteaza pentru materiale naturale, care sa reflecteze lumina. Aceste materiale pot fi folosite pentru a acoperi ferestrele.


Foloseste un filtru de aer


Curata aerul din locuinta cu ajutorul filterelor speciale, care indeparteaza alergenii. Numeroase studii indica faptul ca aerul in casa este adesea mai poluat decat cel de afara.


Inlocuieste filtrele de la aspirator


Inlocuieste filtrele de la aspirator cel putin o data la sase luni, pentru ca acesta sa functioneze la capacitatea maxima. In acelasi timp, va indeparta mult mai eficient praful si alergenii.


Regleaza lumina


Instaleaza intrerupatoare de lumina speciale, care sa alterneze lumina si care sa functioneze pe senzori. In acest fel vei reduce atat consumul de energie, cat si facturile. De asemenea, poti opta pentru un sistem special de luminare a casei, astfel incat sa poti controla mult mai eficient lumina din casa ta.


Pastreaza umezeala


In sezonul cald, este foarte important ca aerul din locuinta ta sa isi pasteze umiditatea. In acest scop, foloseste aparte speciale. Cu ajutorul umidificatoarelor nu numai ca vei ameliora simptomele unor afectiuni respiratorii, insa vei avea si un ten mai hidratat, iar casa va parea mult mai curata.

Ai grija insa sa cureti frecvent filtrele umidificatorului, pentru a tine la distanta mucegaiul si bacteriile.


Aranjeaza incaltamintea


Incearca sa nu imprastii incaltamintea prin toata casa. Cumpara un dulap special in care sa le depozitezi, iar pe cele pe care le folosesti frecvent, aranjeaza-le langa usa, intr-un loc special. In acest fel vei preveni petele de noroi si alte mizerii care se gasesc pe talpa pantofilor.


Instaleaza jaluzele


Pentru a reduce caldura si pentru a bloca razele ultraviolete, protejeaza locuinta cu ajutorul jaluzelelor. In sezonul cald, trage jaluzele de fiecare data cand pleci la serviciu. In acest fel casa nu va fi supraincalzita in timpul zilei.


Curata frigiderul


Cel putin odata pe luna curata cu atentie frigiderul. Arunca produsele expirate si organizeaza-le pe restul cat mai bine, in pungi individuale sau recipiente ermetice. Spala bine frigiderul cu solutii naturale, care sa indeparteze atat petele, cat si mirosul neplacut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea