Amenajarea casei

#arome #odorizant #miros #prospetime #camera

Cum sa ai mereu casa parfumata

Produsele din comert ti se par prea scumpe, esti alergic la betisoarele parfumate sau pur si simplu ai uitat sa cumperi unele noi? Uneori simtim in camere un miros neplacut si greu si nu stim cum sa improspatam aerul cat mai repede. Iata cateva solutii rapide si ieftine.

 

1 Parfumeaza in timp ce aspiri

Tamponeaza filtrul de aer al aspiratorului cu uleiuri esentiale parfumate. Alege un parfum usor, pentru un aer proaspat. Nu folosi mai mult de 4-5 picaturi de ulei, deoarece filtrul trebuie sa ramana in continuare uscat. Incearca sortimente speciale pentru combaterea unor mirosuri neplacute cum ar fi fumul de tigara sau mirosul de animale.

O alta varianta este sa introduci odorizante mici in sacul sau recipientul de depozitare al aspiratorului. Poti incerca bilute parfumate sau balsam de rufe sub forma solida (batoane). Aspira putin in camere sau lasa pur si simpluaspiratorul pornit cateva minute. Parfumul de va raspandi in toata camera.

2 Prepara o licoare magica

Cand trebuie sa improspatezi mirosul in scurt timp arunca o privire in dulapul de mirodenii. Aduna urmatoarele condimente:  scortisoara, cuisoare, ghimbir, anason sau chimen si pune cate o lingurita intr-un vas cu apa. Pune-l pe foc si lasa-l sa fiarba suficient, astfel incat aburii parfumati sa isi faca simtita prezenta. Daca poti, adauga si coaja sau suc de fructe, in special citrice.

Trebuie sa acorzi atentie vasului, pentru ca apa sa nu se evapore in totalitate, inlocuind aromele cu un fum negru.

3 Apeleaza la metoda bunicii

Iata o solutie ce promite efect imediat si de durata. O poti incerca deoarece nu solicita multe ingrediente si nici un buget mare. Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o lingura de suc de lamaie si 400 ml apa. Toarna amestecul intr-o sticla cu pulverizator si foloseste-l in camerele cu miros inchis.

Bicarbonatul are efect de neutralizare a mirosurilor neplacute. Folosit sub forma granulata, elimina mirosurile din frigider sau cuptor cu microunde .

Sucul de lamaie poate fi inlocuit cu esente parfumate sau apa de toaleta .

4 Da-i de lucru ventilatorului

Aseaza in dreptul ventilatorului un saculet parfumat. Puterea acestuia va imprastia imediat parfumul in intreaga camera. Daca nu ai un saculet parfumat, atunci cofectioneaza unul. Ia o bucata de material si aseaza pe ea cateva lingurite de cafea sau de scortisoara. Daca nu iti plac aceste arome sau nu le ai momentan in debara, poti pune putin detergent de rufe sau sapun dat pe razatoare.

5 Improspateaza natural

Levantica este una dintre cele mai parfumate flori nemuritoare. Aceasta va raspandi  tot timpul anului, are un efect calmant si relaxant si alunga tantarii. Cumpara un buchet le levantica si agata-l intr-un loc in care se potriveste sau pune-l intr-o vaza fara apa.

Daca acesta nu se incadreaza in decorului camerei, atunci marunteste florile si presara-le in recipiente deschise, aerisite (un platou sau un bol). Daca mirosul este prea puternic, atunci poti folosi o pusculita. Indeasa florile in interior, iar parfumul acestora va fi eliminat treptat, doar prin orificiul pusculitei.

Musetelul si menta sunt doar cateva din plantele parfumate. Imbina utilul cu placutul si procura-le atunci cand sunt verzi. Intinde-le pe o coala pe o suprafata inalta (dulap, sifonier) si bucura-te saptamani intregi de parfumul acestora. Atunci cand s-au uscat, ambaleaza-le pentru iarna. Acelasi lucru este valabil si pentru florile de tei, insa cu nota cu acestea cauzeaza de cele mai multe ori alergii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului