Amenajarea casei

#decoratiuni casa #amenajare casa #design interior #obiecte de arta #arta

Cum sa agati obiectele de arta corect, in trei pasi simpli

Arta adauga culoare si personalitate unei camere, daca o intelegem corect si o expunem adecvat. Fie ca este vorba despre o oglinda mare, o colectie de printuri sau un Picasso, lucrarile de arta sunt o parte integranta a oricarui spatiu interior. Expunerea si agatarea corecta a operelor de arta si a imaginilor necesita atentie si inspiratie.

In primul rand, este necesar sa gasiti stilul si dimensiunea potrivita a operei de arta pentru un perete, sau invers - peretele potrivit pentru o anumita oprea de arta. In al doile rand, trebuie luate in consideratie inaltimea si pozitia adecvata pe perete. Si, in final, trebuie sa agatati opera pe perete.

Iata care sunt cei trei pasi care trebuie parcursi pentru a agata operele de arta corect pe un perete.

Pasul 1 - Obtineti locatia corecta a operei de arta

Primul pas este sa stabiliti unde doriti sa agatati obiectul de arta. O oglinda mare cu cadrul ornat, pozitionata langa o intrare, va avea un impact foarte puternic. Pentru camera de zi, o colectie de lucrari de arta poate fi o alegere foarte inspirata. Pe hol, lucrarile mici asezate in rand sunt o modalitate excelenta de a expune fotografii de familie, iar pentru sala de mese, o piesa supradimensionala poate fi de mare efect. O lucrare de arta de dimensiuni mari pozitionata langa o intrare, poate ajuta la reflexia luminii si creeaza o prima impresie foarte placuta.

Luati in considerare greutatea obiectului si apoi selectati carligul potrivit pentru agatare. Carligele lipite sunt potrivite pentru lucrarile mici. In plus, ele nu deterioreaza peretele. Se recomanda sa cantariti obiectul de arta care trebuie atarnat inainte de a alege carligul care va trebui sa sustina acea greutate.

Pasul 2 - Grupati obiectele de arta

Grupurile de 4, 6 sau chiar mai multe imagini agatate pe perete, pot arata foarte placut si creaza acelasi impact favorabil ca si o opera de arta de dimensiuni mari. Pentru a arata cat mai bine, va trebui sa gasiti distanta cea mai potrivita dintre piesele care formeaza un astfel de grup. Le puteti aseza pe podea si va jucati cu ele, cautand pozitia cea mai buna. Inainte de a le agata pe perete, masurati distanta dintre ele si aflati pozitia pentru fiecare carlig.

Pasul 3 - Atentie la proportii

Atunci cand asezati un obiect de arta deasupra unui corp de mobilier, el nu trebuie sa fie mai mare decat mobila. Latimea piesei de mobilier ar trebui sa reprezinte 3/4 din aranjament.

Pentru peretii mari alegeti o opera de arta de dimensiuni mari sau un grup de opere de arta mai mici. O singura lucrare, mica, va arata singura si stinghera pe acel perete.

Secrete ale expunerii adecvate a obiectelor de arta

  • Lucrarile de arta trebuie agatate in punctul central si la nivelul ochilor. In general, acesta este la aproximativ 1.5 m de la podea.
  • Cand grupati mai multe obiecte de arta, priviti-le ca pe o lucrare mare si centrati-le la o distanta potrivita intre ele.
  • Daca aveti un hol intunecat, o lucrare cu fata din sticla contribuie la cresterea luminozitatii.
  • Culoarea si tipul cadrului obiectului de arta sunt si ele importante, putand pune in valoare sau stricand efectul final.
  • O grupare de lucari mai mici poate fi un mod mult mai rentabil de a decora un perete mare, in loc de o lucrare de dimensiuni mari.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului