Amenajarea casei

#scortisoara #colinde #casa #decoratiuni #craciun

Cum sa aduci atmosfera de sarbatori in casa ta

Bradul, beteala si globuletele nu  sunt de ajuns pentru a aduce in casa atmosfera de Craciun.  Iata cateva idei pentru a-ti decora locuinta, astfel incat tu, familia ta, dar si musafirii vostrii sa se simta ca intr-un paradis al Craciunului atunci cand sunt in casa ta.


Decoreaza totul cu panglici de satin


Achizitioneaza de la o mercerie cativa metri de banda satinata in doua culori: rosu si verde. Leaga cu acestea spatarele scaunelor, balustradele si scarile, clantele usilor, sfestnicele, manerele cosurilor etc. Daca nu te incanta prea mult varianta de rosu si verde, opteaza pentru rosu si auriu sau argintiu.


Scoate tacamurile de sarbatoare


In luna decembrie, la fiecare masa, scoate tacamurile de sarbatoare, pentru ca fiecare masa sa arate ca una festiva. De asemenea, achizitioneaza farfurii si pahare tematice, mai ales daca in familia vostra sunt copii care sa se bucure de acestea.


Stinge luminile


Aranjeaza pe mese si dulapuri multe lumanarele parfumate pe care sa le utilizezi pentru a lumina incaperile. De asemenea, poti aranja o instalatie luminoasa, care sa o aprinzi in fiecare seara.  Daca este posibil, alege o instalatie care ai aiba toate becurile de aceeasi culoare. Aceasta varianta este mai simpla si mai eleganta.


Decoratiuni si munca in echipa


Strange toti membrii familiei si puneti la bataie un plan de decorare a locuintei cu produse hand-made. Strange cateva conuri de brad, panglici rosii si aurii, crengute de brad si batoane de scortisoara. Pe langa toate acestea, fiecare membru al familiei are voie sa mai adauge maxim 5 obiecte pentru a-si personaliza aranjamentul.


Miros de cuisoare si scortisoara


Achizitioneaza cateva plicuri cu batoane de scortisoara si cuisoare si aseaza cateva bucati din fiecare condiment in boluri pe care sa le asezi in fiecare camera. Mireasma din casa ta va fi ademenitoare si iti va incanta simturile. Daca vrei un efect rapid, adauga 15 cuisoare si un baton de scortisoara intr-o tava pe care sa o bagi in cuptor. Aprinde focul pentru 5 minute, iar in acest timp lasa usa de la cuptor intre deschisa. In numai cateva clipe, casa ta va mirosi  grozav a prajiturele .


Colinde


Cumpara cateva CD-uri cu diverse colinde si lasa melodiile sa iti incante auzul in fiecare seara, in surdina. Chiar daca nu tine de decorarea casei , colindele au totusi un impact foarte mare atunci cand vine vorba de atmosfera de Craciun.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea