Amenajarea casei

#amenajare casa #stilul victorian #decoratiuni casa #mobila victoriana

Cum sa adopti tema victoriana in amenajari

Intorcandu-ne in vremurile unde eleganta si frumusetea din amenajarile interioare purta un singur nume, stilul victorian , iata prin ce modalitati poti prelua aceasta tema in propria casa si o poti adapta la spatiul deja existent.

1 Mobila

Alege mobilier din lemn natur, cu finisaje sculptate si realizate manual. Mobila victoriana , de tipul scaunelor, meselor si canapelelor are picioarele frumos sculptate, reprezentand, de cele mai multe ori, memorabilele picioare de leu. Accentueaza aceste modele de mobilier cu perne care au detalii feminine, cum este dantela, catifeaua, margelutele sau fundele. Cauta broderii si materiale brodate, mai ales catifea sau matase.
Alege piese cheie realizate din marmura care complimenteaza finisajele de lemn ale celorlalte piese de mobilier .

2 Draperiile

Da un aer elegant si pretios ferestrelor tale, alegand draperii din brocart sau catifea si leaga-le in parti cu funda sau fasii de materiale brodate. Ciucurii de matase care atarna frumos sunt ale accente victoriene de efect.

Daca draperiile grele si mari ti se par prea mult, alege materiale mai subtiri si usoare ca matasea, dantela sau satinul. Alege fara sa stai pe ganduri materiale cu modele florale sau efect de frunze, foarte la moda in perioada victoriana.

3 Decoratiunile pentru pereti

Adauga o nota interesanta, care sa schimbe complet aerul peretilor, cu ajutorul unui tapet cu modele florale, in nuante de rosu, albastru si verde. Integreaza in acest decor accente laminate de culoarea untului, care sa echilibreze nuantele puternice ale tapetului.

Daca nu te incanta ideea tapetului, poti alege sa vopsesti peretii intr-una dintre culorile preferate ale perioadei respective, cum este verde profund, burgundia, mov sau rosu. Deoarece textura joaca un rol important in designul victorian, foloseste instrumente de aplicat vopseaua care sa dea impresia de vechi (un burete ti-ar fi de ajutor).

4 Obiecte decorative

Continua sa decorezi camera agatand pe pereti tablouri cu rama de lemn, colorata in auriu. Temele preferate ale picturilor victoriene erau oamenii, mai ales copiii, membrii unei familii si servitoarele.
Pune pe masa servtelele de dantela, brodate sau macrameuri si aseaza pe ele sfesnice de cristal sau lampi vechi pentru un efect autentic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea