Amenajarea casei

#canapea #piele #zgarieturi

Cum restaurezi o canapea din piele

Canapelele din piele sunt foarte elegante insa atrag ca un „magnet” pisicile si cateii, care le pot gauri cu gherutele sau chiar le pot zgaria. Daca ai uitat sa-ti protejezi canapeaua cu o cuvertura iar animalutul tau de companie ti-a zgariat-o, din greseala, iata cateva solutii simple si ieftine pentru a remedia problema:


1 Foloseste un marker
 

Daca pisica sau catelul a ajuns cu gherutele pana la fibrele de sub piele si se vad ate de culoare alba, foloseste un foarfece sau un cutter pentru a indeparta aceste fire.

Cumpara apoi un marker in aceeasi nuanta cu cea a canapelei si acopera cu atentie urmele.

Testeaza
inainte culoarea in spatele canapelei pentru a vedea daca nu raman urme vizibile. Daca zgarieturile nu sunt foarte pronuntate, markerul le va acoperi cu succes. Atentie insa, foloseste un marker permanent astfel incat sa nu se ia culoarea pe haine cand te asezi pe canapea .


2 Aplica o solutie pentru mobila
 

Solutiile lichide pentru curatarea mobilei ce contin si ceara te pot ajuta sa atenuezi urmele de zgarieturi de pe canapeaua din piele. Aplica o astfel de solutie pe zona afectata cu ajutorul unei carpe moi, facand miscari circulare.

Las-o sa se usuce complet si repeta operatiunea daca este nevoie.


3 Acopera zgarieturile cu
 

Daca zgarieturile sunt mai adanci incearca sa le atenuezi folosind o crema pentru pantofi in culoarea pielii canapelei.

Pune o cantitate mica de pantofi pe o carpa din bumbac si aplica putin cate putin peste zgarieturi pana cand acestea dispar. Lasa apoi crema sa se usuce bine inainte de a te aseza pe canapea.


4 Sterge canapeaua cu ulei de masline
 

O alta solutie pentru atenuarea zgarieturilor de pe canapelele din piele este uleiul de nurca sau cel din masline aplicat cu miscari circulare, peste zonele afectate.

Inlatura orice exces de ulei si aplica-l din nou atunci cand zgarieturile devin vizibile.


5 Foloseste un kit special
 

Daca nici una dintre aceste solutii nu a dat rezultate satisfacatoare iar zgarieturile sunt adanci si inestetice va trebui sa folosesti cateva . Exiata pe piata kit-uri de reparare ale hainelor si canapelelor din piele ce contin un adeziv lichid intr-o mare varietate de culori si un aplicator.

Adezivul se aplica direct peste portiunea rupta si se lasa sa se usuce. Cu o hartie abraziva se indeparteaza excesul de adeziv cu grija pentru a netezi suprafata care se curata ulterior cu o solutie speciala pentru suprafete din piele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare