Amenajarea casei

#redecorare #amenajarea casei #casa

Cum redecoram casa fara sa cheltuim o avere

 

Tocmai ati cumparat o casa, dar nu v-au mai ramas bani si pentru renovare? Vreti sa faceti o schimbare in locuinta, dar sa va ramana bani si pentru concediu? Indiferent care este situatia dumneavoastra, aveti la indemana o multime de variante ieftine pentru a da un „refresh” spatiului in care locuiti.

Daca gresia cea veche din baie nu va mai place, in loc sa va chinuiti fizic si financiar cu scoatea si inlocuirea acesteia, puteti sa o acoperiti cu covor PVC (linoleum). Este mult mai ieftin si usor de aplicat si, in plus, nu se face deloc mizerie in casa.

Schimbarea mobilei de bucatarie este o bataie mare de cap, din orice unghi privesti lucrurile. Iesi, insa, mai ieftin daca optezi pentru o reinventare a celei existente. Dulapurile si blatul pot fi vopsite sau colantate, manerele usilor si ale sertarelor pot fi inlocuite si, fara sa atentezi prea mult la bugetul familiei, vei  avea o bucatarie (ca) noua.

Adu un pic de fantezie in casa ta

Vreti sa inlocuiti o parte din mobilierul vechi? Luati in calcul mobila din ratan, care este un pic mai ieftina decat cea clasica. Sau analizati ideea de a reconditiona mobila veche: retapitarea canapelelor si fotoliilor, schimbarea huselor etc. Mai adaugati o patura fantezie si cateva pernute decorative si gata redecorarea.

Pentru dulapuri, biblioteci, rafturi si altele asemenea puteti folosi aceeasi metoda ca la mobila de bucatarie: revopsiti si inlocuiti manerele. Dupa ce stratul nou de vopsea s-a uscat, cu smirghel puteti slefui pe alocuri pentru a da un aer vintage mobilierului.

Usile de interior nu va mai plac sau necesita schimbate urgent? Avem solutii. Daca nu mai pot fi salvate, ne luam adio de la ele si le inlocuim cu perdele fantezie cu margele, franjuri, etc. Daca inca mai exista o speranta, putem fie sa le vopsim, fie sa punem autocolant care imita lemnul si sa schimbam clantele. 

Stati intr-o casa veche cu pereti de caramida, iar tencuiala a cam cazut si incepe sa o dezveleasca? Super! Curatati toata tencuiala ramasa si aplicati direct pe caramida un strat de vopsea lavabila. Veti obtine un efect minunat si proaspat. Daca nu aveti pereti de caramida, dar va doriti, o varianta simpla si ieftina sunt placile de ipsos care imita piatra sau caramida.

Nu aruncati cada veche si uzata!

Cada de baie are niste ani si a inceput sa prezinte urme urate de uzura? Nu trebuie sa o inlocuiti, mai ales daca este una clasica, din fonta. Mai dati-i o sansa si incercati sa o reconditionati. Sunt specialisti care se ocupa sa emaileze cazile vechi de baie, asa ca nu ezitati sa apelati la ei. 

O varianta mai putin costisitoare si mai usoara pentru a schimba faianta din  baie este sa folositi tapet lavabil. De asemnea tapetul va poate scoate din multe incurcaturi, in intrega casa, si chiar avem de unde alege.

Spor la redecorat cu bani putini!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului