Amenajarea casei

#casa #furtuna #amenajare #ploaie

Cum previi o inundatie in caz de furtuna

In utimii ani, vremea a devenit destul de capricioasa. Canicula alterneaza cu ploile la o distanta de doar cateva zile. Daca locuiesti la curte, riscul unei inundatii este direct proportional cu intensitatea furtunii. De aceea, ar fi bine sa te ocupi de cateva aspecte din casa si din curtea ta, pentru a putea preveni o inundatie.


1
Desfunda canalele de


Majoritatea inundatiilor se produc din cauza problemelor de canalizare . Daca sistemul de canalizare din jurul casei tale nu a fost construit sa faca fata unei ploi torentiale , vei avea probleme serioase.

Canalele de scurgere acumuleaza de-a lungul timpului diferite tipuri de depuneri. In afara de slaba functionalitate si de mirosul persistent emanat in spatiile inchise, acestea se pot bloca cu usurinta, fapt care duce la cresterea riscului de inundare a casei, in caz de furtuna. Este bine sa te asiguri ca nu exista noroi, frunze uscate sau gunoaie menajere care sa impiedice buna functionare a canalelor de scurgere din jurul curtii tale.

Daca observi ca sistemul de canalizare din jurul locuintei nu face fata scurgerii apei la o simpla rupere de nori, ar fi bine sa apelezi la o firma specializata, care va folosi o masina de curatat cu jet de apa sub presiune. Chiar daca vei plati pentru acest serviciu, vei evita pagubele imense care pot fi produse in casa ta in caz ca se inunda, dupa o furtuna.


2
Curata santurile


Daca in jurul casei tale exista santuri de scurgere pentru apa, ar fi bine sa le cureti. Aceste santuri pot fi infundate de gunoaie sau chiar materiale de constructie , moloz si, in cazul unei furtuni, pot provoca adevarate pagube.

Pe de alta parte, daca sistemul de canalizare nu este suficient si nu face fata ploilor abundente, ai putea sa sapi santuri de scurgere a apei in jurul casei tale. Atentie insa pentru ca aceste santuri pot sa cauzeze mai mult rau decat bine daca nu sunt sapate cum trebuie sau in locul gresit. Pot duce la eroziunea solului si chiar la afectarea stabilitatii locuintei. De aceea, va trebui sa ceri ajutorul unui specialist pentru a face acest lucru.


3
Acopera fisurile


Structurile slabe ale caselor pot fi distruse foarte usor de ploaie. Fa-ti timp intr-o zi sa verifici structura si peretii casei tale, acopera crapaturile sau micile fisuri care pot sa apara mai ales in beci. Vei avea nevoie de ciment, adeziv cauciucat sau chiar de beton. Totodata, verifica stalpii de lemn si grinzile pentru eventuale semne de slabiciune.

Nu uita sa verifici si acoperisul pentru a preveni eventualele infiltratii de apa. Acoperisul trebuie verificat cu atentie cel putin o data pe an pentru a vedea daca nu exista componente degradate. Este bine sa analizezi cu atentie si zona hornului pentru ca, de regula, mai apar fisuri in aceste parti ale casei.


4 Verifica tevile de scurgere


Pentru a preveni o inundatie in caz de furtuna ar fi bine sa verifici si burlanele de scurgere a apei de pe acoperis. Pe langa faptul ca trebuie sa fie fixate bine, astfel incat sa nu se desprinda in caz de vant puternic si sa nu aiba fisuri, tevile de scurgere trebuie sa fie orientate mai departe de casa. Astfel, in caz de ploi abundente, apa fluviala nu se va scurge pe pamantul din jurul fundatiei casei tale, respectiv a peretilor de la beci, crescand riscul de inundatii.

Sursa foto : www.hundtclub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului