Amenajarea casei

#spalare #rufe #haine #masina de spalat

Cum prelungesti viata rufelor

Cu totii avem haine preferate pe care le-am purta parca la nesfarsit insa, de multe ori, se intampla ca acestea sa se deterioreze odata cu spalarea lor repetata. De regula, daca respecti anumite reguli legate de sortare si de alegerea programului potrivit de spalare, hainele tale nu ar trebui sa aiba de suferit in timpul curatarii. Iata cateva sfaturi pentru a te bucura un timp indelungat de hainele tale:


1 Cumpara inteligent


Pretul nu garanteaza si o calitate buna. Inainte de a alege un produs sau altul este bine sa te uiti la calitatea sa, la cusaturi si modul in care este confectionat per ansamblu.

Gandeste-te daca haina respectiva va rezista la circa 100 de spalari si nu ezita sa-ti bagi o mana sub material pentru a-i testa gradul de rezistenta.


2 Opteaza pentru materiale de calitate


Materialele naturale sunt „la moda” in zilele noastre insa este bine sa stii ca bumbacul, lana sau matasea nu au o durata de viata la fel de mare ca cele sintetice, din nylon sau poliester .

De aceea, este bine sa optezi pentru haine confectionate din materiale combinate, 50% bumbac-poliester, ce asigura un confort sporit dar sunt si rezistente.


3 Urmeaza instructiunile de pe eticheta


Chiar daca pare redundant, trebuie sa recunoastem ca nu tot timpul respectam instructiunile de pe eticheta atunci cand ne spalam hainele.

Astfel, daca pe eticheta suntem avertizati ca nu este recomandat sa introducem haina respectiva in masina de spalat , este bine sa respectam acest lucru.


4 Sorteaza-le


Toata lumea stie ca rufele trebuie sortate in functie de culori inainte de a fi introduse in masina de spalat. Insa este bine stii ca acestea trebuie sortate si in functie de tipul lor.

Rufele grele
si confectionate din materiale abrazive ca blugii si prosoapele voluminoase trebuie spalate separat de cele delicate, chiar daca au aceeasi culoare.


5 Indeparteaza petele


Intr-adevar, spalarea excesiva distruge hainele insa si murdaria la fel.

Aceasta patrunde in tesatura si o subtiaza astfel ca este bine sa speli hainele imediat dupa ce le-ai patat.

Retine de asemenea ca apa fierbinte degradeaza tesatura mai repede ca apa rece astfel ca, in cazul in care hainele tale nu sunt foarte murdare, este bine sa le speli la o temperatura medie de circa 40o C pentru a nu le deteriora.


6 Usuca-le corect


In general, este bine sa eviti cat poti sa folosesti uscatorul automat de rufe pentru ca acesta deterioreaza in timp hainele.

Metoda clasica de uscare a rufelor in aer liber este cea mai indicata pentru a le prelungi viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului