Amenajarea casei

#casa #grund #amenajare casa # grund perete # aplicare grund

Cum pregatesti peretele pentru aplicarea grundului

Pregatirea peretilor pentru aplicarea grundului reprezinta cea mai dificila sarcina al intreg procesului de vopsire al peretilor. Insa, rezultatele muncii tale se vor vedea si vei obtine pereti drepti si frumosi.

Atunci cand vopsesti un perete este foarte important sa pregatesti aceasta suprafata inainte. Inainte de a-l vopsi, peretele trebuie sa fie drept si fin. Astfel, aplicarea grundului este esentiala in procesul de vopsire a peretilor, o etapa care confera peretilor mai multa aderenta.

Iata ce trebuie sa faci:

1. Aspira si sterge de praf toate suprafetele. Inainte de a incepe pregatirea peretilor, este foarte important sa cureti foarte bine camera respectiva. Spala apoi bine peretii cu apa si sapun sau detergent. Acesta etapa este importanta mai ales pentru bai si bucatarii. Dupa curatarea peretilor este recomandat sa cureti si podeaua si sa o acoperi cu ziare sau carpe.

2. Finiseaza peretii. Verifica bine peretii si descopera toate imperfectiunile. Repara apoi toate aceste imperfectiuni pana cand peretii au acelasi nivel. Lasa apoi peretii sa se usuce si niveleaza-i cu ajutorul unui glaspapir.

3. Verifica peretii de mucegai. Daca locuinta ta este mai veche, un lucru important este sa verifici daca peretii sunt mucegaiti. Daca descoperi astfel de portiuni, spala bine peretele cu apa si sapun, sau cu o solutie de inalbire, dupa care clatesti bine cu apa curata. Lasa apoi peretele sa se usuce complet, inainte de a aplica solutii fungicide, care sa previna reaparitia mucegaiului. Pentru astfel de pereti, este nevoie de un grund mai puternic.

4. Indeparteaza tapetul. Daca peretii tai au tapet, este indicat sa il indepartezi inainte de a aplica grundul. Acesta se indeparteaza cu apa si detergent. De asemenea, se poate indeparta si prin expunerea la aburi puternici. Dupa ce ai indepartat complet tapetul, spala bine peretele cu apa si detergent si finiseaza-l bine. Lasa apoi sa se usuce complet inainte de a aplica grundul.

5. Indeparteaza petele. Daca peretele tau are pete, este recomandat sa le indepartezi cu apa si detergent. Daca peretele este decolorat, trebuie sa il aduci la aceeasi culoare, cu ajutorul unui grund special, care sa acopere eficient toate petele si imperfectiunile.

6. Aplica grudul pe zonele problema. Zonele cu probleme ale peretilor trebuie primele acoperite cu un strat de grund. Dupa ce se usuca, verifica daca peretii au ajuns la o culoare uniforma. De-abia dupa aceea poti aplica grundul pe toata suprafata peretelui.

7. Aplica grundul pe toata suprafata peretelui. Un grund de calitate superioara va ascunde toate imperfectiunile peretelui. Este recomandat sa folosesti un grund pe baza de apa pentru peretii curati si un grund pe baza de ulei pentru peretii cu probleme. Aplica grundul pornind de la colturile din apropierea tavanului. Aplica apoi grundul in forma literei "W", incepand de la marginea peretelui.

De asemenea, trebuie sa fii atent la culoarea grundului. Aceasta trebuie sa fie asemanatoare cu cea a stratului de vopsea final.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea