Amenajarea casei

#casa spatioasa # design casa #casa mica #amenajare casa

Cum poti transforma o camera mica intr-una spatioasa

Indiferent daca iti cumperi o casa noua sau una veche, amenajarea interioara este extrem de importanta. Multa lume cauta sa-si cumpere case cu camere foarte mari, dar exista cateva secrete care pot transforma si o camera mai mica intr-una spatioasa.

Astfel, iti propunem cateva mici trucuri, care iti stau la indemana si care te vor ajuta sa privesti cu alti ochi camera care ti se parea ca nu este deloc incapatoare.

1. Lumina este extrem de importanta

In afara luminii naturale, o camera are nevoie si de lumina artificiala. Ei bine, o camera poate castiga spatiu important prin renuntarea la celebrele noptiere. Acestea pot fi inlocuite fie cu altele mai mici, fie desfiintate complet. In aceste conditii, veiozele care stateau pe noptiere vor disparea si pot fi inlocuite cu cele fixate direct pe perete. Un loc ideal ar fi chiar in lateralul patului sau chiar deasupra acestuia, in functie de asezare.
Sunt usor de montat, necesita doar o priza in apropiere si la fel de usor pot fi si utilizate.

Locul celebrelor noptiere poate fi luat usor fie de o masuta mai mica, fie de una flexibila, mobila, daca chiar ai nevoie de ceva pentru a manevra laptopul sau pentru a depozita maruntisurile. O astfel de masa poate fi depozitata chiar sub pat.

2. Culoarea schimba intreaga perceptie

intr-un apartament, dar nu numai, culoarea este extrem de importanta. Pentru a obtine o stare de confort, dar si pentru a pune in evidenta fiecare metru patrat din apartament, cel mai bin ar fi sa alegi monocromia. Folosirea unei singure culori, una de baza, va da ideea de spatiu. Sigur, se pot folosi nuante ale aceleiasi culori, dar este extrem de important ca acestea sa nu fie accentuate si sa se pastreze o unitate cromatica.

Spre exemplu, in loc de albastru, visiniu, portocaliu, indigo, violet sau alte culori intense, care vor face sa para ingusta camera, este recomandat sa alegi culori deschise precum bej, roz nude, chiar verde foarte deschis. Secretul este acela ca aceste culori luminoase vor scoate in evidenta spatiul, oferind o nota confortabila, de lumina si claritate.

3. Obiectele mari dau senzatia de spatiu

O camera mica poate da senzatia uneia mult mai mari daca este aranjata asa cum trebuie. Spre exemplu, un tablou mare, care sa atraga atentia, asezat poate chiar pe peretele de deasupra patului, va oferi o alta dimensiune intregii incaperi.

Detaliile cu volum fac diferenta in astfel de cazuri. O perna mare, cu dantela, draperiile cu volane, cuvertura pe pat reprezinta alte elemente care, puse cap la cap, dau camerei un aer de personalitate, dar si de spatiu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea