Amenajarea casei

#decor #amenajare casa #decor luxos

Cum poti obtine un decor mai luxos, fara sa cheltuiesti prea multi bani

Decorul unei locuinte poate fi imbunatatit constant, chiar si cu bani putini. Insa pentru aceasta, trebuie sa stii ce sa faci pentru a oferi casei tale un look mai pretios, mai luxos. Avem pentru tine cateva trucuri simple si ieftine, care vor schimba radical aspectul casei si iti vor conferi o stare de bine.


1. Joaca-te cu luminile

Modul in care este luminata casa o poate face sa aiba un decor luxos sau, dimpotriva, ii poate scoate in evidenta fiecare imperfectiune. In loc sa folosesti becuri si neoane care lumineaza puternic, mai bine orienteaza-te catre intrerupatoare care iti permit reglarea intensitatii luminii. De obicei, pentru crearea unei atmosfere cochete, se foloseste lumina difuza.

Daca iti vin musafiri, nu uita sa asezi pe masa festiva cateva lumanari care sa transforme simpla cina intr-o experienta demna de un restaurant cu pretentii.


2. Pastreaza ordinea si curatenia

Sa pastrezi ordinea si curatenia in casa nu te costa aproape nimic. In schimb, prin acest gest simplu si banal poti face ca decorul locuintei sa devina mai luxos, mai simplu si mai elegant. In plus, o casa ordonata si curata miroase bine, ceea ce din nou contribuie la obtinerea unei atmosfere mai nobile.


3. Insereaza detalii aurii

Auriul este una dintre nuantele pe care le asociem in mod natural cu luxul, opulenta si bogatia. Asadar, in fiecare camera sau macar in cele in care iti doresti un decor mai somptuos, insereaza detalii aurii. Pot fi decoratiuni sub forma de statuete, sfesnice, decoratiuni de masa sau perdele cu fir auriu. Tot ce conteaza in acest caz este sa stii cand sa te opresti, pentru a nu cadea in extrema cealalta, adica in zona de kitsch.


4. Foloseste culori nobile

Violetul, visiniul si albastrul inchis sunt doar 3 dintre culorile pe care le poti folosi pentru a obtine un decor luxos cu bani putini. Tot ce trebuie sa faci este sa vopsesti unul dintre pereti, de obicei cel care atrage cel mai mult atentia intr-o camera, cu una dintre aceste culori.


5. Primeste arta in casa

Nu in ultimul rand, daca vrei sa ai un decor luxos in casa, fara sa cheltuiesti sume mari de bani, poti agata pe pereti diferite tablouri, picturi, schite sau desene. Poate ai un prieten bun care se pricepe sa manuiasca pensula si da nastere unor peisaje uluitoare sau poate ai un portret la care tii foarte mult. Nu exita sa-ti decorezi peretii cu tablouri, indiferent daca sunt gata cumparate sau handmade.

Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului