Amenajarea casei

#curatenie casa #mirosuri casa #gospodarie #votca

Cum poti folosi votca si untul in gospodarie

Inainte sa dai o avere pe produse de curatat sau indepartat pete, invata sa folosesti la maxim resursele pe care le ai deja. si untul pot fi refolosite in moduri la care sigur nu te-ai gandit pana acum si iti pot fi extrem de utile in treburile din gospodarie .

 

Votca


O sticla de votca uitata intr-un colt se poate transforma intr-un real ajutor in casa, deoarece acest lichid transparent e in stare de mari transformari .

Curata haine: Poti sa pulverizezi un amestec de apa cu votca pe hainele tale pentru a le pastra culoarea vie intre spalari si a indeparta mirosurile. Mai intai, trebuie sa testezi o zona, ca sa te asiguri ca materialul rezista la ea. Inmoaie petele in votca inainte s-o bagi in masina de spalat si vei vedea cum acestea dispar.

Inlatura mucegaiul: Pulverizeaza un amestec de apa si votca pe zonele unde a aparut mucegaiul si vei scapa rapid de el. Lasa votca sa actioneze putin si apoi sterge totul cu o carpa. Votca va ucide si inlatura orice urma de mucegai din acel loc.

Prelungeste viata florilor: Varsa cateva picaturi de votca intr-o vaza cu flori si aceasta va prelungi viata plantelor deoarece inhiba productia de etilena, care duce la imbatranirea florilor.

Omoara insectele: Amesteca votca cu otet si lamaie si pulverizeaza pe tine sau pe zone unde stau tantarii si mustele, cum ar fi peretele. Va indeparta si distruge rapid orice urma de insecte.

Da luciu veselei: Imbiba o carpa cu votca si lustruieste paharele cu ea. Geamurile si oglinzile vor capata un luciu deosebit.
 

Untul


Untul nu este bun doar la realizarea unor feluri delicioase de mancare, ci si la multe alte treburi sin gospodarie.

Pernele prea infoiate: Daca tocmai ai cumparat niste perne noi si sunt prea infoiate, introdu in ele o feliuta mica de unt ca se la faci sa se mai lase un pic.

Previne mucegaiul branzei: Daca te preocupa faptul ca branza se poate invechi in frigider si capata mucegai, o poti unge cu un strat subtire de unt. Este valabil si in cazul cascavalului.

Pastreaza in stare buna ceapa taiata: daca ti-a ramas jumatate de ceapa si nu vrei s-o arunci, unge partea expusa cu putin unt si tine-o la frigider fara grija.

Eviti varsarea lichidelor care fierb: Daca ai pe aragaz o oala cu lichid care fierbe, poti evita ca acesta sa dea pe afara, adaugand putin unt in oala. Desigur, ar trebui sa te asiguri ca se potriveste cu mancarea pe care o gatesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea