Amenajarea casei

#casa #portocala #citrice

Cum poti folosi coaja de portocala in gospodarie

Portocalele sunt adesea folosite in industria chimica dar si culinara pentru parfumul lor. Acest fruct este un medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism, recomandat tuturor persoanelor, cu precadere copiilor, anemicilor, celor care au boli cardiovasculare sau astm si convalescentilor. Pe langa fruct, coaja de portocala are numeroase intrebuintari . Iata cateva dintre ele:


1 Realizeaza decoratiuni


Foloseste coji de portocala uscate, felii de citrice, frunze si flori uscate pentru a realiza diverse decoratiuni pe care sa le amplasezi ici-colo prin casa.

De asemenea, poti aseza lumanarele decorative in cojile de portocala proaspete sau uscate.

Pe langa aspectul interesant, cojile de portocala uscate au un miros delicat, foarte placut.


2 Impiedica lipirea zaharului


Pune o coaja de portocala in recipientul in care tii zaharul si vei observa ca acesta isi va pastra forma si nu se va mai cristaliza.


3 Foloseste-le pentru spa


De asemenea, cojile de portocala uscate pot fi folosite pentru bai relaxante. Pe langa mirosul placut pe care il emana, acestea au un efect benefic asupra pielii.


4 Alunga furnicile


In caz ca ai probleme cu furnicile din bucatarie realizeaza o mixtura formata din apa calduta si cateva coji de portocala faramitate.

Pune mixtura obtinuta pe capace pe care sa le amplasezi ici-colo, in zonele invadate de furnici.


5 Te scapa de tantari


De asemenea, cojile de portocala pot fi folosite pentru a alunga tantarii. Aseaza un bol plin de coji de portocala langa patul in care dormi pentru a tine tantarii la distant.


6 Alunga mirosurile urate


In caz ca bucataria ta a capatat un miros de ars sau de tigara fierbe 1 l de apa in care ai adaugat cuisoare si coji de portocala.

Lasa apoi solutia obtinuta la foc mic, pe aragaz si in cateva minute bucataria ta va fi “invadata” de un miros placut.


7 Tine pisicile la distanta


Daca ai ghivece cu plante care sunt “atacate” de pisica amplaseaza cateva coji de portocala pe langa ele sau chiar deasupra pamantului de flori.

Mirosul imprastiat va tine animalutul la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea