Amenajarea casei

# utilizare electrocasnice # electrocasnice vechi #electrocasnice

Cum poti folosi aparatele electronice si electrocasnice vechi in amenajarea locuintei

Achizitionarea unor obiecte electronice sau electrocasnice noi nu reprezinta intotdeauna un moment de bucurie, cu atat mai mult daca cele vechi se strica atunci cand ti-e lumea mai draga.

Trebuie sa recunoastem insa: electrocasnicele nu sunt nemuritoare. Cand capata un aspect prafuit ori atunci cand nu mai dau randamentul de odinioara, este vremea sa scapi de ele. Insa, nu trebuie neaparat sa le scoti complet din uz. Le poti gasi alte intrebuintari prin casa. Iata cateva idei:

1. Frigiderul

Daca a sosit momentul sa iti cumperi un frigider nou, asta nu inseamna ca cel vechi este complet nefunctional. De exemplu, designerul canadian Adrian Johnson realizeaza obiecte de mobilier prin reciclarea frigiderelor vechi. Una dintre cele mai apreciate creatii ale sale este canapeaua-frigider, la realizarea careia a folosit si scaune auto vechi.

Daca o astfel de reconditionare ti se pare prea dificil de facut, poti oricand sa alegi variantele simple de a folosi un frigider reciclat. Cartile pe care pana mai ieri le tineai pe jos isi pot gasi locul pe rafturile noii tale biblioteci-frigider. Pentru a obtine rezultate cat mai bune, foloseste stickere sau magneti, astfel incat frigiderul invechit sa capete un aspect modern, odata ce e transformat in biblioteca.

2. Cuptorul cu microunde

Chiar dacă nu mai poti pregati popcorn la cuptorul cu microunde, nu mai poti incalzi gustarile pentru cina tarzie si crezi ca acest aparat electrocasnic iti ocupa degeaba locul in bucatarie, nu a sosit inca vremea sa te descotorosesti de el. Ai nevoie de putina imaginatie si vei putea folosi vechiul cuptor cu microunde oriunde in locuinta ta pe post de obiect decorativ. O idee ar fi sa-l transformi intr-un acvariu. Foloseste un bol de sticla dreptunghiular - care sa se potriveasca in spatiul din interiorul cuptorului - si ofera-le o noua casa pestisorilor din acvariu. Acesta este un mod simplu si ingenios de a avea obiecte de mobilier inedite in casa ta si de a schimba aspectul spatiului de locuit fara sa investesti prea mult in procesul de amenajare.

3. Masina de spalat

Nici masina de spalat nu are o „viata“ eterna, dar partea buna este ca poate fi refolosita. Inainte de a arunca aparatul la gunoi, scoate tamburul si transforma-l intr-un gratar pentru gradina. Tot pe acesta il poti folosi pentru a realiza un scaun pentru copii, o noptiera, o masa, un ghiveci pentru flori si un spatiu de depozitare. Toate acestea le poti obtine daca iti pui imaginatia la treaba. Uita-te in jurul tau si hotaraste de care dintre aceste obiecte ai cea mai mare nevoie si incepe astfel procesul de reconditionare.

4. Televizorul

Daca ai descoperit in podul bunicii unul dintre televizoarele ei vechi, astazi ii poti gasi, fara indoiala, o intrebuintare in locuinta ta. Aspectul vintage este la moda in aceasta perioada, iar un astfel de obiect ar putea fi punctul de atractie in arhitectura unei camere. Una dintre modalitatile de a aduce in actualitate televizorul vechi al bunicii este sa-l transformi intr-un mini-bar. Un alt mijloc de utiliza acest obiect este de a face din el un raft pentru carti, iar daca ai mai multe televizoare vechi, despre care crezi ca nu-ti mai sunt de folos, iti poti crea o adevarata biblioteca vintage la tine acasa.

5. Blenderul

Daca obisnuiesti sa te trezesti in timpul noptii si nu iti place sa ratacesti prin intuneric, cea mai buna solutie este sa iti cumperi o lampa de veghe. Sau iti creezi singur un astfel de obiect. O idee ar fi sa folosesti blenderul vechi, pe care inca il tii in bucatarie, chiar daca nu te mai folosesti de el. Astfel, vei crea o sursa de lumina asemanatoare cu cele pe care le vedem in filmele clasice.

Sursa foto: Estonianmama/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare