Amenajarea casei

#decor petrecere 8 Martie #petrecere Ziua Femeii #ziua femeii

Cum organizezi acasa o petrecere de Ziua Femeii

Vrei ca 8 martie sa fie o zi speciala pentru sotia ta? O buna idee ar putea fi organizarea unei petreceri de Ziua Femeii ! Ce ar trebui sa faci, daca vrei ca party-ul sa aiba loc acasa, afla in continuare!

1 Trimite invitatiile

Chiar daca a mai ramas putin timp pana la Ziua Femeii, nu ar strica sa le transmiti celor apropiati ca organizezi o petrecere de 8 martie prin intermediul unei invitatii. Cea mai buna si rapida varianta este cea a invitatilor trimise via Facebook.

La fel de bine, poti reuni gasca de prieteni si membrii familiei telefonand fiecaruia in parte. Important este ca acestia sa nu isi fi facut deja alte planuri de 8 martie! In situatia in care descoperi ca apropiatii au si alte planuri, gandeste-te la o solutie salvatoare: fie organizezi o petrecere de scurta durata, fie o amani cu o zi, pentru ca toata lumea sa poata sa fie prezenta.

2 Pregateste casa

In ziua petrecerii, femeia in cinstea careia organizezi petrecerea ar trebui sa aiba activitati in exteriorul casei, astfel incat tu sa te poti ocupa in voie de amenajarea locuintei pentru party. Cum, cel mai probabil, ea va fi la serviciu, profita de timpul liber pe care il ai la dispozitie pentru a te asigura ca locuinta este suficient de curata, pentru a pregati masa si eventualele obiecte decorative (baloane, spre exemplu). O idee ingenioasa ar putea fi si crearea unui banner cu numele femeii sarbatorite, astfel incat ea sa se simta si mai speciala!

3 Gandeste-te la mancare

Meniul nu ar trebui sa fie unul complex, mai ales daca vrei ca petrecerea sa fie una surpriza, iar tu (in colaborare cu alti membri ai familiei sau amici) sa fii cel care pregateste preparatele culinare. Aperitivele pot lua forma unor sandvisuri de mici dimensiuni, de pilda. In plus, nu este cazul sa ai mustrari de constiinta daca alegi sa comanzi o parte dintre mancarurile pe care planuiesti sa le servesti la party! In acest fel, te asiguri ca iti pastrezi energia pentru petrecerea propriu-zisa!

4 Alte idei de party

Pentru ca ziua de 8 martie sa fie una cu adevarat speciala, nu este nevoie sa organizezi neaparat o petrecere la lasarea serii, una la care sa servesti mancare sau care sa aiba invitati. Poti opta, la fel de bine, pentru un party care sa aiba drept tema ceaiul englezesc de la ora 5 sau poti transforma Ziua Femeii intr-un prilej de a rasfata acea femeie speciala din viata ta, pregatindu-i o masa copioasa .

Si in aceste situatii, decorul este important. Spre exemplu, dat fiind faptul ca 8 martie este si o sarbatoare a primaverii, nu ezita sa decorezi casa cu flori de sezon, cum ar fi zambilele si lalelele. Masa poate fi la randul sau decorata cu un buchet frumos de flori de primavara sau cu flori in culori pastelate.

In plus, nu uita sa pregatesti masa cum se cuvinte pentru rasfatul culinar rezervat zilei de 8 martie, folosind o fata de masa si servetele curate albe, simple sau cu motive florale, plus tacamuri de ocazie. In situatia in care ai si invitati, nu uita sa marchezi din timp locul fiecaruia cu ajutorul unui cartonas cu motiv floral pe care sa treci cel putin prenumele.

Sursa foto: pixabay.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare