Amenajarea casei

#amenajarea casei #culori #bucatarie #apetit

Cum ne influenteaza culorile din bucatarie apetitul

O serie de studii realizate in ultimii ani au concluzionat ca anumite culori ne influenteaza apetitul si modul in care percepem gustul mancarii. Unele culori suprima pofta de mancare, astfel ca sunt ideale pentru cei care tin diete, in timp ce altele au un efect total opus. In functie de nevoile tale, poti opta pentru o categorie sau alta de culori pentru amenajarea si decorarea bucatariei sau a camerei in care obisnuiesti sa mananci:

1 Culori care stilumeaza apetitul


Rosul este o culoare puternica, energizanta, care starneste reactii organice puternice. Este o culoare ce ridica tensiunea arteriala si stimuleaza pofta de mancare. Datorita acestui efect, multi patroni sunt sfatuiti sa-si amenajeze restaurantele folosind aceasta culoare.

Galbenul stimuleaza functiile hepatice si metabolismul si este indicata celor care depun efort intelectual si fizic si celor care lucreaza in conditii de stres. Galbenul stimuleaza apetitul si are un rol benefic asupra celor care au diverse probleme digestive.

Oranjul este recomandat de asemenea pentru persoanele care nu au pofta de mancare si pentru cele care sufera de probleme digestive . Aceasta culoare ajuta creierul sa se oxigeneze mai bine, stimuleaza secretia biliara si indeparteaza senzatia de oboseala.


2 Culori care suprima apetitul


Albastru calmeaza, scade tonusul muscular si apetitul, in acelasi timp. Dieteticienii recomanda persoanelor care vor sa-si limiteze pofta de mancare sa schimbe becul din frigider cu unul de culoare albastra. Alimentele vor capata astfel o culoare neapetisanta. Intrucat albastru este rar intalnit ca o culoare naturala, este perceput de creier ca un inhibitor al apetitului.

Verdele este asociat naturii, vietii si sanatatii. Este culoarea calmului si relaxarii si induce o stare de satietate.

Griul si negrul sunt alte culori ce limiteaza apetitul. Ele actioneaza asupra cresterii starii de anxietate, neliniste si, implicit, duc la o digestie lenta. Daca tii dieta, poti sa folosesti vesela de culoare gri sau neagra pentru a-ti tine in frau apetitul.

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti un zugrav? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautzugrav.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea