Bradul de Craciun natural are avantajul frumusetii si parfumului sau inconfundabil. Tinut intr-o camera incalzita, insa, bradul se usuca, iar acele incep sa cada. Afla cum sa mentii prospetimea bradului de Craciun cat mai mult timp!
1 Aclimatizeaza bradul
La diferentele bruste de temperatura, brazii naturali isi consuma rapid resursele si, in scurt timp, incep sa se usuce. Cumpara un brad din timp si tine-l cateva zile intr-o zona intermediara (cum este garajul sau holul) pentru a face trecerea treptat de la temperaturile de afara, la cele din locuinta. Ai grija sa alegi un brad cat mai proaspat, cu ace ferme, care sa miroasa puternic.
2 Uda bradul cu apa
Cand aduci bradul acasa, taie 3-4 cm din tulpina si cresteaza-l pe mijloc putin, facand o adancitura verticala de cativa centimetri. Aceasta va ajuta bradul sa absoarba apa. Pune bradul intr-un recipient cu apa, pe care il realimentezi o data la 2-3 zile cu apa proaspata. Un brad are nevoie de cativa litri de apa pe zi, in functie de grosimea trunchiului.
Daca aceasta varianta nu iti este la indemana, pune bradul intr-un stativ obisnuit si pulverizeaza-l cu apa, cu ajutorul unui recipient cu pulverizator in genul celor folosite pentru coafura.
3 Gaseste locul cel mai potrivit pentru brad
Bradul natural trebuie ferit de sursele de caldura. Pune-l in camera in asa fel incat sa fie la distanta de soba, calorifer, aer conditionat, televizor sau alta sursa de caldura. Daca asezi bradul de Craciun la fereastra, alege un loc cu lumina filtrata.
O alta sursa de caldura poate fi instalatia electrica. Nu incarca bradul cu beculete si nu le lasa in functiune multe ore.
4 Foloseste un umidificator
Daca bradul trebuie sa fie montat in living sau intr-o incapere calduroasa, aerul va deveni in scurt timp foarte uscat. Pentru ca bradul sa se mentina proaspat cat mai mult timp, pe langa udarea in sine, este bine sa asiguri umiditatea in aer. Foloseste un umidificator de camera. Acesta va mentine un nivel optim de umiditate in aer.
Sursa foto: theluxhome.com