Amenajarea casei

#decor bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Cum iti decorezi bucataria in 5 pasi

Decorarea unei camere poate fi pe de o parte obositoare si solicitanta, dar pe de alta parte creeaza un sentiment puternic de entuziasm caci implica inceperea unui proiect de care esti responsabil si de care te poti ocupa asa cum vrei.

 

Fie ca doresti sa iti redecorezi bucataria, schimbandu-i vechiul design, fie ca doar ce ai cumparat un apartament si esti nevoit sa il mobilezi, noi venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi simple care sa te ajute in acest proces.

5 pasi simpli pentru decorarea bucatariei tale

1. Decide ce preferi

Multi oameni nu stiu sa stabileasca ce le plac si ce nu. Cea mai usoara modalitate pentru a identifica care iti sunt preferintele este prin a verifica ideile stiluri de design interior ale altor case. Salveaza pozele preferate si apoi compara-le. Care sunt elementele dominante, cele care se repeta, culorile, tipul de mobila si densitatea obiectelor din camera?

Ai in vedere atunci cand te decizi sa aplici un anumit stil in propria ta bucatarie sa tii cont de spatiul de care dispui si limitarile pe care acesta le impune.

2. Stabileste-ti bugetul

Stabileste care este suma de bani pe care o poti aloca mobilierului si decoratiilor. Initial iti poti crea o lista cu materialele necesare si apoi, in functie de aceasta stabileste bugetul si nu te abate de la el, cazand prada tentatiei de a cheltui pe tot felul de materiale inutile.

3. Alege o paleta de culori

Alege o paleta de culori pe care sa o utilizezi in intreaga camera pornind de la podea sau o piesa de arta pe care o vei atasa in bucatarie. De indata ce ai decis culoarea de la care sa pornesti, adauga nuante neutre ori piese cu astfel de accente precum: perne, lampi si tablouri.

4. Investeste in piesele de mobilier

O mobila de bucatarie va ramane in casa ta pentru mult timp, asa ca investeste in una de calitate. Tine cont de acelasi aspect atunci cand iti alegi masa si scaunele de bucatarie. Acestea trebuie sa fie rezistente, sa asigure confort, sa nu se murdareasca, sa nu absoarba mirosurile si sa se curete cu usurinta.

5. Combina elemente vechi cu elemente noi

Nu cumpara tot ce e nou. Mergi in magazinele de antichitati si alege cateva accesorii de bucatarie vintage. Aceste piese cu un anumit istoric, vor oferi camerei personalitate si, alaturi de mobilierul nou vor face diferenta intre un showroom de mobila si atmosfera primitoare a unei case.

Ai in vedere sfaturile enumerate mai sus pentru a-ti usura procesul de decorare al bucatariei si bucura-te de creativitatea pe care o depui in combinarea diverselor culori, forme si texturi.

Sursa foto: ghk.h-cdn.co

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea