Amenajarea casei

#perdele #spatiu #chirie #lampi #cutii #amenajare #chirias #proprietar

Cum iti amenajezi locuinta cand stai cu chirie

Cand trebuie sa platesti chirie, ultimul lucru de pe lista ar putea fi gandul de a avea o casa frumos amenajata. Cu toate acestea, daca stai o perioada suficient de lunga, merita sa investesti o suma cat de mica pentru a-ti mari nivelul de confort in acea locuinta.



Iata cum poti sa-ti amenajezi locuinta cand stai cu chirie


1 Stabileste detaliile cu proprietarul


Inainte de orice altceva, stabileste detaliile cu proprietarul, in ceea ce priveste amenajarea. Se poate sa primesti acordul de a zuvravi locuinta sau de a face o alta modificare pe care ti-o doresti.


2 Adopta un stil simplu si de efect


Multe persoane care platesc chirie se feresc sa stranga prea multe lucruri in casa, deoarece obisnuiesc sa se mute relativ frecvent, din motive variate. Prin urmare, nimeni nu-si doreste multe pachete de transportat. Adopta, asadar, un stil simplu de amenajare , cu obiecte usoare, care pot fi ridicate sau deplasate fara un efort mare.


3 Foloseste obiecte cu dublu rol


Evita pe cat posibil acumularea de lucruri care nu sunt cu adevarat necesare, de tipul suvenirurilor pur decorative sau cartilor care nu sunt niciodata citite. Orienteaza-te, in schimb, dupa acele lucruri care au dublu rol: functional si estetic.

De exemplu, una dintre cele mai fericite variante de amenajare este sa folosesti cutii colorate, pentru depozitarea unor lucruri mai mici. Cutiile puse la vedere, din carton colorat, cu aplicatii metalice, cutiile din impletituri, cutiileimbracate in material textil, toate acestea pot fi variante pentru o amenajare moderna , proaspata, utila si care arata bine.


4 Investeste in piese cu pret mic si efect maxim


Investeste in lucruri care te costa putin si care au un efect puternic asupra aspectului general al locuintei.

Lampile, de exemplu, sunt unele dintre cele mai ieftine accesorii, insa ele au un rol decorativ deosebit, precum si unul functional. De asemenea, pernele pot sa imbrace un spatiu, deoarece il aduc la viata prin culoare si textura, leaga spatiile intre ele, oferindu-le coerenta, corespunzand unei nuante din tablou, comunicand cu o vaza etc.


5 Foloseste obiecte utile multi ani


Daca tot trebuie sa investesti in ceva, fa-o cu obiectele care oricum sunt folosite ani de zile. Perdelele, de exemplu, sunt astfel de accesorii. Le vei folosi multa vreme, indiferent unde stai, iti vor oferi intimitate sau lumina, dupa nevoi si totodata vor imbraca un perete intreg. Fa o proba si amenajeaza o camera fara perdele si draperie , apoi cu perdele si draperie. Vei vedea ca diferenta este uriasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea