Amenajarea casei

#culori locuinta #culori #amenajare casa #alegere culori

Cum influenteaza culorile designul casei tale?

Culorile pot influenta radical designul casei tale. Ele pot transforma un spatiu aparent banal intr-unul plin de energie si vitalitate sau pot transforma decorul intr-un loc numai bun pentru mediatatie si relaxare. Culorile au un impact puternic asupra starilor de spirit, deci data viitoare cand iti vopsesti peretii sau iti cumperi mobilier colorat, tine cont si de nuantele pe care le alegi.


Oranjul aprins si rosul, asociate cu buna dispozitie

Daca vrei sa ai un decor care sa sugereze buna dispozitie, culoarea predominanta din camera poate fi rosul sau oranjul aprins. In general, aceste culori pot deveni obositoare daca sunt folosite in intreaga casa, asa ca sunt integrate cel mai adesea in designul bucatariei. Si nu este intamplator, de vreme ce despre rosu se spune ca duce la cresterea apetitului.


Coraiul, pentru un design modern si feminin

Coraiul, in schimb, desi face parte din aceeasi paleta cromatica precum oranjul aprins si rosul, este o culoare care te duce cu gandul la vara, la libertate, la mare si la distractie. Prin urmare, foloseste-l in designul casei tale, daca vrei sa sugerezi toate aceste lucruri. Coraiul este asociat, de obicei, cu feminitatea, deci nu este recomandat pentru camerele barbatilor.


Albastrul, un ocean de liniste

Daca esti o fire calma si iti place sa ai o casa plina de personalitate, foloseste albastru fara restrictii. Albastrul ciel este asociat cu natura si se potriveste foarte bine cu nuantele mai inchise, contrastante. De cealalta parte, bleumarinul este considerat o culoare nobila si bogata si este asociat cu eleganta si rafinamentul. Deci, daca iti doresti un design elegant in casa, stii ce culoare sa folosesti!


Nuantele de verde, vedetele designul nonconformist

Dintr-un motiv sau altul, verdele nu este una dintre cele mai folosite culori in designul interior, chiar daca verdele smarald a fost culoarea anului 2013. In general, daca vrei sa alegi un verde care sa-ti predomine in casa, opteaza pentru verdele pastelat sau pentru verdele intr-o nuanta inchisa. Restul nuantelor de verde pot fi pastrate pentru accente de culoare, intr-un decor predominant neutru.



Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea