Amenajarea casei

#curatare pete #vas de toaleta #dezinfectare casa # curatenie baie #wc

Cum indepartezi petele din vasul de toaleta

Baia este una dintre incaperile casei unde igiena riguroasa este extrem de importanta, intrucat in interiorul sau se pot dezvolta culturi de bacterii periculoase pentru sanatate. Bacteriile, dar si actiunea apei dure, pot lasa in urma focare de infectie, dar si pete greu de indepartat. Cum reusesti sa redai stralucirea vasului de toaleta, descopera in continuare!

De regula, petele galbui si maronii care apar in interiorul vasului de toaleta se datoreaza depunerilor minerale cauzate de actiunea apei dure si de acumularea in exces a bacteriilor.

Depunerile minerale pot fi foarte dificil de indepartat, cu atat mai mult cu cat vasele de toaleta, confetionate in marea lor majoritate din portelan, sunt predispuse la acest tip de acumulari rezistente. In pofida acestui fapt, apeland la metodele propice de igienizare, vasul tau de toaleta isi poate recapata aspectul impecabil initial.
 

Solutie de curatare pe baza de otet


Daca te-ai saturat sa incerci sa indepartezi depunerile din vasul de toaleta cu ajutorul unor substante puternic abrazive din comert, care lasa zgarieturi in urma lor, poti incerca oricand o solutie naturala de curatare: otetul.

Una dintre metode ar putea fi scurgerea a circa 750 ml de otet in vasul de toaleta si frecarea petelor cu peria de WC. Poti lasa solutia sa actioneze, pentru un efect si mai pronuntat.

O alta metoda este turnarea otetului intr-un pulverizator, scurgerea apei din vasul de toaleta si aplicarea otetului direct pe pete. Din nou, lasa-l sa actioneze o perioada mai indelungata in situatia in care stratul de reziduuri acumulate este gros.
 

Solutie de curatare pe baza de inalbitor


Si inalbitorul se va dovedi foarte eficient la indepartarea petelor dificile din vasul de toaleta, fiind un agent foarte puternic de curatare. Adauga circa 125 g de inalbitor pudra in vasul de toaleta si lasa-l sa actioneze pret de cateva ore. Cand observi ca petele din vasul de toaleta au disparut, poti trage apa si indeparta inalbitorul.
 

Solutie de curatare pe baza de pudra de borax


Un alt agent eficient de curatare este pudra de borax. Elimina apa din vasul de toaleta (poti intrerupe alimentarea cu apa a rezervorului, dupa care trage apa o data), presara pudra de borax pe suprafetele patate si freaca temeinic cu ajutorul periei de WC. In continuare, lasa pudra de borax sa actioneze circa 30 de minute si, la final, realimenteaza rezervorul si trage apa. Repeta procedura daca petele nu au disparut complet, pana cand vasul de toaleta sclipeste de curatenie.
 

Solutie de curatare pe baza de fosfat trisodic


Intocmai ca pudra de borax, fosfatul trisotic nu se gaseste in orice magazin (il poti procura, de pilda, dintr-un magazin de metalo-chimice). Odata ce ai achizitionat-o, insa, substanta isi va dovedi eficacitatea.

Adauga o lingura de fosfat trisodic la circa 4 litri de apa calda si amesteca bine. Inmoaie o carpa in solutia obtinuta si foloseste-o pentru a freca petele rezistente din vasul de toaleta.

Sursa foto: scholarometer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului