Amenajarea casei

#curatenie #amenajarea casei #casa

Cum faci o casa mai usor de curatat

Iti place sa ai casa mereu curata si obisnuiesti sa fii destul de meticulos in ceea ce priveste acest aspect? Probabil ca esti adesea epuizat dupa ce te-ai ocupat timp de cateva ore de curatenia din locuinta. De aceea, este bine sa cunosti cateva trucuri pentru a minimaliza timpul si efortul depus cu aspiratul, stersul prafului sau aranjatul hainelor. Iata cateva dintre acestea:


1 Evita aglomerarile inutile de mobilier si incearca sa pastrezi cat mai mult spatiu liber. Renunta la toate lucrurile pe care nu le mai folosesti. Arunca-le, vinde-le sau doneaza -le daca nu te mai folosesti de ele.


2 Foloseste cutii si sertare pentru a depozita obiectele cu mici dimensiuni. De asemenea, inainte de a le depozita in sertare, aseaza bijuteriile si alte lucruri foarte mici in saculeti pentru a nu le pierde.


3 Strange lucrurile imprastiate din locuinta. Nu lasa mizeria sa se adune pentru ca va fi mai greu de curatat.


4 Folosesete carlige pentru usi si dulapuri de care sa atarni prosoape , haine, etc. Astfel vei crea mai mult spatiu in dulapuri.

5
Da cu aspiratorul saptamanal. Foloseste aspiratorul si pentru pardoseala , tapiserii si perdele pentru ca astfel se vor pastra mai mult timp curate. Nu uita sa cureti filtrele de aer ale aspiratorului la doua luni.

6
Spala ferestrele regulat. Foloseste o solutie speciala pentru geamuri sau apa si otet.


7 Aeriseste casa in fiecare zi pentru a te bucura de aerul curat si lumina soarelui. Astfel iti vei trata si deficientele de vitamina D din organism.


8 Investeste in obiecte si produse eficiente pentru . Acestea te vor ajuta sa-ti mentii locuinta curata pentru mai mult timp si sa prelungesti viata mobilierului si lucrurilor personale.


9
Carpetele sunt mai usor de curatat decat mochetele si covoarele cu mari dimensiuni. Pot fi scoase usor si scuturate sau aspirate. In plus, casa ta va avea un aspect mai aerisit .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare