Amenajarea casei

#bucatarie mare #mobilier bucatarie #amenajare bucatarie # bucatarie mica

Cum faci o bucatarie mica sa para mai mare

Bucataria este un spatiu in care iti petreci o parte considerabila din timp atunci cand esti acasa. Indiferent daca gatesti, mananci, stai de povesti cu familia sau faci curat, bucataria este o incapere importanta, care poate deveni curand neincapatoare. Ce poti face cand bucataria ta ocupa un spatiu mai mic decat ti-ar fi tie necesar? Iata cateva idei pentru a o face sa para mai mare!

1 Transforma dulapurile din bucatarie

O modalitate excelenta de a crea iluzia unui spatiu mai generos in bucatarie este inlocuirea usilor dulapurilor cu unele din sticla. Pentru ca efectul sa fie cel scontat, este important ca dulapurile sa fie pe acelasi perete. Dupa ce vei monta usile cu sticla (acestea pot fi in totalitate din sticla sau include ferestre mici incadrate in rame de lemn, spre exemplu), bucataria ta va parea automat un spatiu deschis si generos.

2 Mizeaza pe efectul benefic al luminii

O bucatarie bine luminata va parea mai spatioasa. Daca lumina naturala care patrunde prin ferestre nu te ajuta prea mult, instaleaza corpuri suplimentare de iluminat. Ideale sunt spoturile montate sub dulapurile suspendate din bucatarie, deasupra barului etc. Totodata, zugravirea in culori deschise si alegerea unui mobilier, de asemenea, in nuante deschise vor mari vizual spatiul bucatariei.

3 Investeste in dulapuri inalte de bucatarie

Bucataria ta va parea mai spatioasa si daca vei alege sa investesti in dulapuri inalte de bucatarie. Astfel, poti renunta la spatiul liber dintre dulapurile suspendate si blatul de bucatarie, optand pentru corpuri de mobilier care se sprijina direct pe blat.

Ideale sunt dulapurile care sunt prevazute cu usite mici in partea superioara (cea mai apropiata de tavan) unde poti depozita vesela si ustensile pe care le folosesti doar la ocazii speciale. O astfel de impartire va contribui si mai mult la impresia de bucatarie spatioasa, inalta.

4 Renunta la lucrurile inutile

Odata pe an, propune-ti sa renunti la obiectele din bucatarie pe care nu le mai folosesti sau de care te-ai plictisit pentru a crea spatiu suplimentar. Cu aceasta ocazie poti inlatura, spre exemplu, scaunele vechi, prea mari si prea grele, poti inlocui masa lata cu una mai ingusta si poti scapa de ustensile, vesela, cratite si chiar si aparate electrocasnice care iti ocupa loc, dar pe care nu le mai folosesti.

5 Creeaza sertare mari pentru depozitare

O idee excelenta de a castiga spatiu suplimentar intr-o bucatarie mica este aceea de a gasi solutii istete de depozitare. Pe langa investitia in bare metalice pe care poti agata tigai si ustensile folosite frecvent la gatit sau crearea de rafturi pentru borcane si cutii de mirodenii, mai poti recurge la o idee eficienta: sertarele mari pentru depozitare.

Le poti crea pe comanda, inserandu-le in mobilierul bucatariei. Interiorul lor ar trebui sa includa compartimente de diferite marimi in care tu sa poti pastra vesela, tacamuri, ustensile si alte accesorii utile in bucatarie. Cu ajutorul lor, vei scapa de aglomerarea din dulapurile suspendate, de pe blaturi si din zona chiuvetei, in asa fel incat bucataria ta sa para mai mare si mai aerisita.

Foto: free-home-decorating-ideas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea