Amenajarea casei

#curatenie casa #sfaturi curatenie #curatenie #curatenie rapid

Cum faci curatenie rapid si eficient

Curatenia este absolut necesara, insa multi o amana nu numai din cauza efortului, dar si a duratei. Cand stii ca-ti va lua 4 ore din sambata ta libera pentru a face curat in casa, iti este mai greu sa duci la capat aceasta sarcina. Planifica-ti curatenia in asa fel incat efortul sa fie minim si sa scurtezi din timp, fara a face rabat de la calitatea muncii tale.

Iata cum poti face curatenie rapid si eficient:


1 Fa ordine


Inainte de orice, fa ordine pentru a elibera spatiul. Pune hainele curate la locul lor, pe cele murdare la spalat, aduna hartiile si maruntisurile imprastiate prin casa. Poti investi in cutii speciale cu separator pentru a avea spatii de depozitare pentru obiectele de mici dimensiuni.


2 Muta temporar mobila de mica dimensiune


Elibereaza podeaua pentru a putea sa ajungi cu aspiratorul si mopul in toate locurile. Ia scaunele, taburetii, masutele si pune-le pe hol sau ridica-le pe pat daca se poate. In acest fel, nu te vei opri din treaba cand cureti pe jos si vei putea trage piesele mari de mobilier pentru a curata si sub ele. Sub paturi si fotolii exista intotdeauna mult praf adunat.


3 Curata podeaua


Aspira podeaua, avand grija sa cureti toate colturile si locurile mai greu accesibile. Foloseste, apoi, un accesoriu cu perie pentru aspirat . Acesta este mic, nu zgarie si te ajuta sa aspiri polite si sectiuni delicate de mobila sau aparatele electronice. Dupa ce ai terminat cu aspiratorul, nu mai trebuie decat sa dai cu mopul pe parchet si sa freci usor covoarele cu o perie cu solutie speciala.


4 Sterge praful


Foloseste o carpa de praf care nu lasa urme pe suprafete si o solutie de sters praful cu un parfum pe gustul tau. Nu uita de suprafetele care nu se afla la vedere, precum partea de sus a mobilei sau lateralele biroului.


5 Dezinfecteaza


Dezinfecteaza suprafetele foarte utilizate, precum clantele, tastatura, telecomanda, vasul de toaleta. Curata bine chiuvetele si inlocuieste buretii de spalat cu unii noi. Pune carpe curate in bucatarie.


6 Aseaza lucrurile la loc


Aseaza tot mobilierul mic la locul lui si lasa ferestrele in continuare deschise pentru ca incaperea sa se aeriseasca bine si sa elimini inclusiv mirosul produselor folosite pentru curatenie.

Sursa foto: cleaningservices-coloradosprings.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea