Amenajarea casei

#toaleta #amenajare baie #vas de toaleta

Cum exploatezi spatiul de deasupra vasului de toaleta

Spatiul de deasupra vasului de toaleta constituie unul dintre cele mai bune locuri de depozitare in baie. Foloseste spatiul pe verticala pentru a pastra obiectele de toaleta si pentru a realiza un aspect mai bine definit al baii.

Iata in continuare cateva modalitati de a exploata spatiul de deasupra unui vas wc:

1 Stabileste functionalitatea spatiului de deasupra vasului de toaleta

In functie de spatiul baii tale, stabileste felul in care vei folosi zona de deasupra vasului wc. Este bine ca peretele sa aiba placi obisnuite de faianta, pentru ca atunci cand le acoperi sa nu acoperi si placile cu modele speciale. Masoara dimensiunea peretelui si noteaza-ti intr-un carnetel.

Cand vei merge prin magazine pentru a gasi cel mai bun mobilier de baie, va trebui sa stii exact dimensiunea spatiului de deasupra toaletei. Scoate din calcul spatiul de care are nevoie cineva pentru a folosi vasul de toaleta. Utilizatorii nu trebuie sa se loveasca cu capul de rafturile de deasupra cand se ridica.

2 Alege un dulap pentru siguranta

Dulapurile sunt piese de mobila cu usi, realizate din materiale rezistente la aburi si umezeala. Usile impiedica obiectele sa cada in vasul de toaleta, iar produsele intime nu se vor afla la vedere. Se pot construi dulapuri cu usi, cu sertare sau cu ambele, in asa fel incat lucrurile necesare in baie sa stea ascunse si protejate de praf, aburi, apa etc.

Exista numeroase dulapuri pe piata, cu sau fara sticla, pe care le poti cumpara ca atare sau facute pe comanda. Alege un material de calitate, potrivit pentru spatiul baii si in acord cu celelalte lucruri din acest spatiu.

Unele dulapuri au picioare lungi, care ajung pana pe gresie, astfel incat sa incadreze vasul de toaleta si sa realizeze o piesa unitara. In cazul unui spatiu generos, de-o parte si de alta a vasului de toaleta se pot construi dulapuri subtiri si inalte, de tip soldat, care incadreaza vasul si care servesc la depozitare. Astfel de dulapioare sunt asemanatoare cu cele din mobila de bucatarie in care se pune uleiul si otetul.

3 Opteaza pentru etajere din fier forjat

Alte piese de mobilier pentru spatiul de deasupra vasului wc sunt etajerele din fier forjat. Acestea sunt potrivite pentru obiectele de toaleta care pot fi expuse si de care este nevoie des. In acest fel, le ai la indemana chiar in baie, fara sa mai fie nevoie sa te apleci sau sa iesi din baie.

4 Piese decorative

In baile elegante, peretele de deasupra vasului de toaleta poate fi accesorizat cu o piesa decorativa. De exemplu, intr-o baie eleganta, cu tapet pe pereti si finisaje din lemn se poate opta pentru un tablou.

Sursa foto: www.decoteco.com


Intr-o baie moderna, placata cu faianta scumpa, se poate realiza in peretele de deasupra toaletei o nisa cu rol decorativ. In nisa se aseaza vaze cu flori, urne, recipiente din sticla colorata etc.

5 Instaleaza rafturi

Cea mai simpla si mai ieftina modalitate de a imbraca peretele de deasupra vasului wc este sa construiesti niste rafturi simple. Acestea pot fi de lemn, plastic, sticla etc. Fa rafturile suficient de lungi si de late pentru ca produsele depozitate sa aiba suficient loc. In acest fel, este mai putin probabil sa cada la o manevrare neatenta.

Sursa foto: kaboodle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare