Amenajarea casei

#miros urat #aerisire casa #mirosuri casa

Cum elimini mirosul persistent de tigara

O casa in care se fumeaza frecvent devine un spatiu impregnat de mirosul specific de tigara. Intrucat aroma de tutun rece nu este tocmai placuta, afla, in continuare, cum o poti elimina din casa!

 

Eliminarea mirosului de tigara: mit si adevar


O solutie adesea recomandata, bicarbonatul de sodiu nu are capacitatea de a absorbi mirosurile impregnate in cele mai diverse suprafete din casa. Recomandat pentru curatarea frigiderului, cat si pentru eliminarea mirosului persistent de tigara, de unul singur, bicarbonatul de sodiu nu va avea efectul pe care mizezi.

Pentru o curatenie de suprafata, menita sa inlature partial mirosurile neplacute din casa, bicarbonatul de sodiu se va dovedi util. Il poti incerca in litiera pisicii sau pe covoare, insa, pentru mirosul greu de indepartat de tigara, vei avea nevoie de solutii care functioneaza pe termen lung.

In acest sens, ai putea incerca substante care absorb pasiv mirosurile neplacute. Un exemplu in acest caz ar putea fi Fuller's Earth, o solutie extrem de absorbanta care elimina cu succes grasimile si alte substante care acapareaza mirosul de tigara si nu numai.
 

Eliminarea eficienta a mirosului de tigara


Daca o incapere poate fi improspatata rapid cu ajutorul unor odorizante de camera, pentru a scapa de mirosul persistent de tigara, impregnat in tapiterii, haine, tapet, pereti etc. ai putea incerca urmatoarele solutii:
 

  • Plaseaza vase cu otet alb sau amoniac in camerele casei, intrucat acestea vor contribui la absorbtia mirosului puternic. Le poti spori efectul adaugand vase cu coji fierte de lamaie sau portocale.
  • Curata temeinic covoarele. Intrucat acestea absorb mirosul de tigara, se impune igienizarea lor periodica. Poti folosi un produs standard de curatare si/sau poti presara bicarbonat de sodiu, pe care, dupa 15 minute, sa il aspiri din covor. La fel de bine poti presara pe covor un amestec de 250 g de borax si 500 g de malai. Lasa-l sa actioneze o ora, dupa care aspira temeinic. Daca aceste metode nu dau rezultatele scontate, foloseste un sampon pentru covoare.
  • Spala peretii. Folosind un detergent universal, spala delicat peretii fiecarei incaperi. Este important sa nu imbibi peretii cu apa: daca umezeala abundenta penetreaza peretii, poti avea parte de o sumedenie de probleme. In situatia in care aplici acidental prea multa apa pe perete, usuca rapid portiunea afectata cu un un uscator de par.
  • Varuieste. Daca mirosul de tigara nu dispare complet dupa spalarea peretilor, se impune varuirea acestora. Pentru a evita penetrarea viitoare a mirosului de tigara in pereti, poti folosi o vopsea lucioasa.
  • Curata draperiile, fetele de perna, tapiteriile si orice alte materiale textile aflate in incaperile casei in care a patruns mirosul de tigara. Daca aceste textile pot fi igienizate in masina de spalat, foloseste detergent cu fosfati, plus o masura de balsam de rufe si, daca se preteaza tesaturilor, inalbitor. In cazul textilelor sensibile, apeleaza la curatarea profesionala.


Sursa foto : ehow.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea