Amenajarea casei

#dezordine casa #dezordine #depozitare #spatii de depozitare #curatenie in baie #baie

Cum elimini dezordinea din baie

Chiar daca ar trebui sa fie un spatiu de relaxare, adesea baia se transforma intr-un loc inghesuit si dezorganizat in care acumulezi o multime de produse cu cele mai diverse intrebuintari . Daca vrei ca sala de baie sa fie, intr-adevar, un loc placut, iata cum o poti organiza!

1 Scapa de produsele pe care nu le folosesti

Pentru inceput, este important sa triezi produsele pe care le utilizezi frecvent sau periodic de cele pe care ai si uitat ca le depozitezi in dulapiorul din baie. Realizeaza un inventar riguros si nu face niciun compromis legat de obiectele care nu mai au nicio utilitate!

In aceasta categorie intra toate cosmeticele si produsele de curatat expirate, cat si orice alt obiect, de tipul unui ondulator , de care stii sigur ca nu te-ai mai atins de luni bune. Daca nu te induri sa arunci obiectele nefolosite la cosul de gunoi, cel putin depoziteaza-le in afara baii.

2 Foloseste produsele de care nu vrei sa scapi

O alta idee de organizare a baii se refera la folosirea produselor de care nu te induri sa te desparti. Cu exceptia celor care au expirat, stabileste exact ce anume vei folosi - de pilda, un gel de dus foarte scump pe care nu ti-a venit nici macar sa il deschizi pentru a nu-l consuma - si plaseaza respectivele produse la indemana.

De indata ce faci asta, asigura-te ca te tii de promisiune: studiaza-ti comportamentul pret de cateva zile si, daca nici in acea perioada nu te-ai atins de obiectele in cauza, este timpul sa le spui "la revedere ".

3 Scapa de excesul de produse similare

Tuturor ni se intampla sa avem preferinte pentru anumite tipuri de produse. Daca si baia ta este presarata cu mai multe sticlute de parfum, o multime de etc., este momentul sa le pastrezi in baie doar pe cele pe care le folosesti cel mai des, iar pe restul sa le plasezi in dormitor, de pilda.

4 Organizeaza spatiile de depozitare

Dupa ce ai stabilit ce anume pastrezi in baie si ce arunci ori plasezi in alta incapere, incepe organizarea obiectelor ramase. Poti incepe cu spatiile de depozitare - dulapiorul de sub sau deasupra chiuvetei, rafturile etc. Ideal ar fi sa ai zone destinate diferitelor tipuri de produse: de curatare, cosmetice s.a.m.d. Nu uita, inainte de a le pune la loc, sa igienizezi si spatiile de depozitare, eliminand urmele de praf si murdarie.

5 Sorteaza prosoapele

Daca iti depozitezi in baie prosoapele si halatele, inspecteaza-le riguros, verificandu-le in special pe cele de care nu te-ai mai folosit de ceva timp. Daca ai prosoape vechi, uitate in dulapior, este posibil sa fie nevoie sa le speli pentru a le improspata.

6 Apeleaza la cutii si cosuri

Pentru ca baia ta sa castige puncte la capitolul organizare, iar tu sa reusesti sa mentii curatenia si ordinea lucrurilor pentru mai mult timp, alege sa iti depozitezi produsele in cutii, cosuri si alte obiecte similare, in functie de intrebuintarea lor.

Decide, apoi, unde plasezi fiecare cutie, tinand cont de frecventa utilizarii, de posibilitatea de a ajunge la respectivele produse (daca ai copii sau familia ta include si membrii mai in varsta) etc.

Sursa foto: en.paperblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare