Amenajarea casei

#decorare casa sarbatori #decorarea casei

Cum decorezi casa de sarbatori cu bun gust

Sezonul de iarna si sarbatorile de final de an sunt printre cele mai dorite si mult asteptate. Toata casa imbraca tinuta specifica, iar bradul nu are cum sa lipseasca, fiind el insusi un simbol al Craciunului. Din fantezia de culori si luminite, vei dori cu siguranta sa eviti ce e prea mult, haosul cromatic si kitch-ul.

Clasicul, mereu la moda

Nu degeaba se spune ca „old is gold” sau alte astfel de exprimari ce demonstreaza ca unele stiluri sunt atemporale. Asadar cand vine vorba de decoratiuni casa cu specific pentru iarna, cand bradul se afla in centrul atentiei, un stil de baza este cel clasic: combinatia rosu-verde, decoratiuni albe sau rosii. Nu sunt singurele desigur.

Clasic nu inseamna totusi ornamente cu mult sclipici, pastrate de la an la an, instalatii cu forme ciudate si dintre cele mai neobisnuite. Poate ca din acest punct de vedere minimalismul ar trebui adoptat. Iata si alte tendinte:

Decoratiuni handmade

Sunt la mare cautare acele decoratiuni naturale, cele lucrate manual. Astfel, cheia unui Craciun modern va fi intocmai intoarcerea la natural, la lemn, la mai putin plastic, dar mai multe texturi naturale. O numim o evadare si in plus un stil atemporal.

Optiunile aici sunt dintre cele mai variate. Spre exemplu la www.decodepot.ro se gasesc casute din lemn, de diferite dimensiuni, cu leduri, cu multe alte optiuni de decoratiuni ce pot completa bradul, in forme si culori diverse.

Armonia culorilor

Decoratiunile pentru sarbatorile de iarna se pare ca trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cu alte elemente cromatice ale casei. Astfel, integrarea bradului in decor va fi una placuta si nu o extravaganta ce iese in evidenta. Astfel, pentru un living cu mobilier vopsit, vechi, un brad alb ar fi perfect. Pentru case moderne, pentru gusturi atipice, un brad glam va putea fi definit de decoratiuni ample, bogate si colorate, cum ar fi combinatii si contraste de mov si alb, de auriu pe un brad alb.

Alte recomandari

Decoratiunile in trend nu tin neaparat de stiluri specifice. Asadar da frau liber imaginatiei, creativitatii si preferintelor si pur si simplu decoreaza altfel decat o fac altii. Acesta este farmecul tau, asadar creeaza propria ta viziune despre asta.

Ornamentele din metal, formele spectaculoase, decoratiunile realiste sau poate ca jucariile in miniatura sunt lucruri altfel decat pana acum, pe care le poti folosi. Cand toata lumea se gandeste la o stea cat mai mare care sa troneze in varf de brad si alte deocratiuni care stau langa semineu, poti alege mai degraba decoratiuni care iti amintesc de copilarie, in simplitatea ei – fructe, coronite, saniute si multe altele, din lemn in mod special.

La polul opus sunt stilurile surprinzatoare si astfel in loc de un brad verde, perfect simetric, artificial, unul colorat sau alb devin preferinte tot mai populare.

Locul poate lua viata cu cateva elemente in jur – figurine textile, din portelan, lumanari robuste sau coronite din nuiele ori brad din ratan. Astfel de idei pot fi puse in practica destul de usor – le gasesti in colectia de decoratiuni casa de la DecoDepot, in selectia de ornamente de sezon. Cu recomandari, sugestii si inspiratie, acest univers al decoratiunilor iti este dezvaluit cu o variata gama de produse, deci ai de unde alege pentru a contura un stil al camerei ce va primi si misiunea de a gazdui elementul central, bradul.

De retinut

Daca este sa ne ghidam dupa trenduri se pare ca anul acesta casa si bradul ar trebui sa includa ornamente supradimensionate, stil personal cu personaje, dar la polul opus naturalul si realismul sa reiasa deopotriva. Se poarta cat mai multa beteala, culoare si de ce nu nostalgie, pentru ca unele decoratiuni par sa fie desprinse din copilaria de altadata, cu elemente din lemn sublime. Iar ca noutate florile sunt si ele posibil de ales drept decoratiuni, o combinatie inedita mai ales in brad, dar cine spune ca nu se poate?

Spus pe scurt, efectul trebuie sa fie de wow si este de preferat mentinerea unui stil anume, nu combinatii ale acestora. Astfel, chiar si cromatic vorbind, nu se va crea un haos ce pare greu de admirat. Pentru cei cu un simt estetic mai dezvoltat diversele decoratiuni vazute in magazinele de specialitate pot efectiv starni o avalansa de stari si idei pentru a decora cu bun gust.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare