Amenajarea casei

#casa #saltea # curatare saltea # sfaturi casa # saltea murdara

Cum cureti o saltea de pat murdara

Odihna de calitate este foarte importanta pentru o sanatate de fier. Pentru ca somnul sa fie odihnitor, ai nevoie de o saltea de calitate care, in plus, sa nu fie intesata cu bacterii periculoase si acarieni. In consecinta, curatarea saltelei de pat se impune periodic. Cum procedezi pentru a avea rezultate optime, afla in continuare!

1. Curatarea generala a saltelei de pat

Indepartarea prafului si a reziduurilor invizibile cu ochiul liber acumulate pe suprafata saltelei trebuie realizata periodic, frecventa fiind mai mare daca tu sau membrii familiei tale suferiti de alergii. Pentru ca procesul sa fie unul reusit, iata care sunt ustensilele de care ai nevoie pentru a realiza curatenia generala a saltelei de pat:

- aspirator cu perie pentru textile
- vas cu apa rece
- burete
- detergent usor de rufe
- sampon pentru tapiterie

Iata si pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a curata eficient salteaua de pat murdara:

  • Amplaseaza salteaua intr-un spatiu liber, departe de pereti, mobilier, decoratiuni etc., si asaza-o in asa fel incat sa o poti curata pe ambele parti.
  • Incepe prin a atasa peria pentru textile la aspirator si curata cu minutiozitate fiecare particica a saltelei de pat. In situatia in care ai un aspirator prevazut cu o perie speciala pentru curatarea saltelei, foloseste-o cu incredere pe aceea pentru rezultate optime la indepartarea prafului.
  • In continuare, verifica existenta unor pete vizibile pe suprafata saltelei. Daca acestea sunt prezente, pregateste o solutie de curatare amestecand 1 lingura de detergent la 1 litru de apa pana cand obtii spuma consistenta.
  • Cu ajutorul unui burete, aplica spuma pe petele de pe saltea si freaca puternic, cu miscari circulare, pana cand acestea dispar in totalitate. Retine faptul ca metoda va da roade doar in cazul petelor superficiale, de suprafata. In situatia in care pata a ajuns si in umplutura saltei, va fi imposibil sa o inlaturi complet.
  • La final, pentru a indeparta murdaria generala de pe suprafata saltelei, aplica un sampon pentru tapiterie. Inainte, insa, de a demara procesul de curatare, testeaza samponul pe o bucata mica de saltea, pentru a descoperi daca tesatura din care este fabricata suporta actiunea solutiei respective de curatare.

2. Indepartarea petelor dificile de pe saltea

In situatia in care ai de-a face cu pete dificile, care nu ies in urma aplicarii solutiei de apa cu detergent, este momentul sa iei masuri agresive. Incepe prin a pulveriza otet nediluat pe pata, dupa care lasa-l sa actioneze timp de 5 minute.

In continuare, presara bicarbonat de sodiu si permite-i sa actioneze pana cand bulele aparute in urma reactiei chimice au disparut complet. Aspira urmele de bicarbonat de sodiu si, cel mai probabil, vei descoperi ca pata a disparut.

In caz contrar, aplica peroxid de hidrogen pe pata (testeaza-i efectul asupra tesaturii, in prealabil) cu ajutorul unui burete si freaca urma cu miscari circulare. Daca nici aceasta metoda nu da rezultate, nu ezita sa apelezi la serviciile unei curatatorii profesioniste.

Foto: videojug.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea